Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, derelerin ıslah edilerek taşkınlara karşı önlem geliştirilmesi kapsamında Yunusemre Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan derenin temizlik çalışması yapıldı.
MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Manisa genelindeki derelerin temizlik çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda Yunusemre ilçesine bağlı Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan derede temizlik çalışması gerçekleştirildi. Vatandaşların talebi üzerine harekete geçen MASKİ, iş makinelerini ve ekiplerini derhal bölgeye yönlendirerek çalışmalarına başladı. Çalışmanın tamamlanarak civarda yaşayan insanların daha temiz bir çevreye kavuşmasıyla birlikte kötü kokuların yanı sıra, sinek ve hastalık riski de ortadan kaldırılmış oldu.Derenin yaklaşan yağışlı havalar öncesinde temizlenmesi sayesinde, yağmurlar nedeniyle meydana gelebilen olası taşkınlara yönelik olarak önlem geliştirildi.
Dereden 8 kamyon malzeme çıkarıldı
MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından mahallede yürütülen çalışma neticesinde, dereden 8 kamyonu dolduran toplamda 200 metreküp kum, çakıl ve bitkiyi içeren malzeme temizlendi. Daha öncesinde ıslah çalışması tamamlanan derenin temizliğinin de MASKİ tarafından yapılmasıyla birlikte, Mareşal Fevzi Çakmak Deresi çevrede ikamet eden Manisalılar için tehlike olmaktan çıktı.