Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Forumu (MASBUF’16)’nun açılışı tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteninde gerçekleştirildi. Manisa’da bir ilk olma özelliği taşıyan ve 11 Nisan’a kadar devam edecek olan Foruma Türkiye’deki 18 sosyal bilimler lisesinden yaklaşık 180 öğrenci katılıyor.
Konferans Başkanlığını Hasan Başkurt’un, Baş Organizatörlüğü Serdar Kocaefe’nin gerçekleştirdiği ve Danışman öğretmenler İlknur Aktaş ve Nurcan Yılmaz öncülüğünde bir yıllık akademik çalışmanın sonunda hazırlanan MASBUF açılışı Şehzadeler ilçesindeki tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteninde gerçekleştirildi. Açılışa Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Yunusmre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, okul müdürleri ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen sosyal bilimler lisesi öğrencileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş gerçekleştirdi. Dernekbaş, “Öğrencilerimizi güncel yurt ve dünya sorunlarını düşünmeye teşvik etmek, komiteler tarafından belirlenen ülke ve dünya sorunlarına çözüm üretme platformu oluşturarak, onları üretken düşünceye sevk etme misyonunu taşıyan forum çalışması Avrupa Gençlik Parlamentosu çalışmalarının iyi bir örneğini ilimiz sosyal bilimler lisesi tarafından bugün gerçekleştirilecektir.” dedi.
Dernekbaş’ın konuşmasının ardından Programın hazırlanmasında maddi ve manevi destekleri bulunan 18 kişiye plaket verilerek teşekkür edildi. Plaketler Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal tarafından takdim edildi. Kaymakam Topal’ın plaketini ise Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş takdim etti.
Manisa tanıtımın filminin izlenmesinin ardından MASBUF’ta yer alan 8 komitenin tanıtımı çekilen klip eşliğinde yapıldı. Öğrencilerin klipteki birbirinden ilginç dansları salonun kahkahalarla yankılanmasına neden olurken MASBUF’16 11 Nisan tarihinde sona erecek.
Projenin danışman öğretmenlerinden Nurcan Yılmaz ise 11 Nisan tarihine kadar sürecek olan Ulusal Forum hakkında şu bilgileri verdi:
“Manisa Sosyal Bilimler Lisesi olarak Manisa’da ilk örneğini gerçekleştireceğimiz bir organizasyona adım attık. Bu organizasyonumuzun amacı Avrupa Gençlik Parlamentosunun ciddi örneklerinden birinin içeriğini taşıması. Gençlerimiz 8 komitede konuları paylaşacaklar. Bugün açılış görüşmeleri var. Açılış konuşmamızda Konferans Başkanımız Hasan Başkurt ve Baş Organizatörümüzün önderliğinde açılışımız yapılacak ve öğrencilerimiz iki gün boyunca komitelerde konularını paylaşacaklar, tartışacaklar ve taslaklar oluşturacaklar. Ülkemiz adına genç vizyonun genç bakış açısının önemli kararlarla belirleyici olacağı düşüncesindeyim. Genel kurulda taslaklarımız çıkacak ve Milli Eğitim Bakanlığının Avrupa Gençlik Parlamentosunun alt komisyonlarına iletilecek. Bu kararlar geleceğe çok ciddi anlamda ışık tutacak diye düşünüyorum. Projeyi Manisa’da gerçekleştiriyor olmanın onurunu yaşıyoruz. Umarım iyi bir örnek teşkil ederiz. Bu bizim için referans bir organizasyon. Ana hedefimiz ulusal seçim konferansında Manisa’nın aday gösterilmesi ve bunu alması. Manisa’nın tanıtımına çok önemli hizmeti olacağına inandığım bir organizasyon.”