Manisa genelinde yürüttüğü çalışmalarla mahalleleri sağlıklı altyapı sistemi ile tanıştıran Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Sarıgöl’ün Baharlar Mahallesinde ve Demirci’nin Boyacık Mahallesinde kanalizasyon çalışmalarına devam ederken Şehzadeler ilçesindeki Hamzabeyli Deresi’nde de temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
MASKİ ekipleri Manisa genelindeki altyapı çalışmalarının yanı sıra yaklaşan kış ayları öncesi tehlike oluşturabilecek derelerde de temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Baharlar Mahallesi MASKİ’yle değişiyor
Sarıgöl’ün Baharlar Mahallesini kanalizasyon hattına MASKİ kavuşturuyor. Kanalizasyon sistemi bulunmayan mahallede 5 bin 950 metre uzunluğunda döşenecek olan hatta çalışmalar başladı. Kanalizasyon hattı döşeme işleminin tamamlanmasının ardından 7 bin 150 metre uzunluğundaki içme suyu hattı yenileme çalışmalarına geçilecek. Ayrıca, mahallede mevcut bulunan depoya ilave olarak 100 metreküp kapasitesinde bir depo daha yapılacak.
Sarıgöl Mahalle Muhtarı Ahmet Karabaş, mahallelerinde yapılan çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Mahallemizde ilk olarak kanalizasyon çalışması başladı. Kısa sürede çok yol katedildi. Şu ana kadar 2 bin metreye yakın kanalizasyon hattımız döşendi. Kanalizasyonumuz bittikten sonra içme suyu hattında çalışmalar başlayacak. İçme suyu depomuz da tadilat çalışmasına girdi. İçme suyu şebeke hattı da yenilendikten sonra yeni bir içme suyu deposu yapılacak. Çalışmalardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’a çok teşekkür ederiz” dedi.
MASKİ, Hamzabeyli Deresi’ne nefes aldırıyor
MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Şehzadeler’in Hamzabeyli Mahallesinde bulunan deredeki temizlik çalışmalarının kapsamını genişletti. MASKİ ekipleri, Hamzabeyli’de 4 farklı iş makinesiyle 3 bin metrelik dere temizlik işi gerçekleştiriyor. Mahallede devam eden çalışmalar, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Engin Köksal ve Kontrol Mühendisi Berkan Cengiz tarafından incelediler. MASKİ’nin önlem amacıyla yürüttüğü temizlik işlemi tamamlandığında, dere kirliliğinden kaynaklanan kötü koku ve haşerat oluşumunun yanı sıra, özellikle kış aylarında meydana gelen olası taşkınların da önüne geçilecek.
Demirci Boyacık’a ek kanalizasyon hattı
MASKİ Genel Müdürlüğü, Demirci ilçesinin Boyacık Mahallesindeki kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdı. Mahallenin içine dökülen kanalizasyon atıksuları, MASKİ ekiplerince döşenen yeni hatla mahalle dışına deşarj edilerek uzaklaştırıldı. 700 metre uzunluğundaki yeni kanalizasyon hattı sayesinde mahalle sakinleri rahat bir nefes aldı.
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, mahallelerin kanayan yaralarına merhem olmaya devam ettiklerini söyleyerek şu açıklamaları yaptı: “Demirci ilçemizin Boyacık Mahallesinde kanalizasyon hattı mahallemize çok yakın bir noktaya akıyordu. Ekiplerimiz yaptığı çalışmayla ilave olarak 700 metre hat döşeme işlemi gerçekleştirerek uzaklaştırdı. Mahallemizdeki kanalizasyon hattının bağlanması amacıyla fosseptik veya paket arıtma için projelendirme çalışmaları da başlatılmıştır. 17 ilçemizde görev yapan ekiplerimiz ile koordine çalışmalarımız sayesinde mahallelerimizde yaşanan sorunları çözüme kavuşturmaya devam edeceğiz”