Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Başbakanlık İletişim Merkezi’nin (BİMER) vatandaşların bilgi edinme hakkı kapsamında yeni yapmış olduğu uygulamayı ilgili personeline tanıttı.
Vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarından bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında BİMER’in yenilenen yapısının anlatıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıya MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Destek Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Parmaksız, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Funda Solak, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı İbrahim Perkmen, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, Hukuk Müşaviri Gülbeyaz Akçıl ve Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş katıldı. Çözüm ve Çağrı Merkezi Sorumlusu Kemal İskifoğlu yapmış olduğu sunumda vatandaşların BİMER üzerinden gönderdiği talep ve şikayet mesajlarının en hızlı şekilde cevap vermeleri için ilgili personelleri bilgilendirdi.
Sistem nasıl işleyecek?
BİMER üzerinden vatandaşlardan gelen talepler valiliğe iletiliyor. Valiliğe gelen mesaj ilgili kamu kuruluşuna yönlendiriliyor. İlgili dairedeki sorumluya yönlendirilen mesaja cevap verilmesinin ardından daire başkanları ve Genel Müdür Yardımcılarının onayı ile birlikte cevap vatandaşa ulaşıyor.
“ÇÖZMER büyük kolaylık sağlayacak”
Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan tüm birimleri tek bir noktada birleştiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi tarafından bir program hazırlandı. Programın tanıtımını Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş yaptı. Memiş, programın çok kısa sürede devreye alınacağını ifade etti. Memiş, “ÇÖZMER adını verdiğimiz ve kısa bir süre içerisinde hayata geçecek projenin tanıtımını ilçe koordinatörleri ve Çözüm Merkezi çalışanlarına aktarmamızın ardından MASKİ çalışanlarına da bilgilendirme yaptık. Program sayesinde vatandaşlarımıza çok daha kısa sürede ulaşacağız. Vatandaşlar hem çağrı merkezlerinden hem de internet üzerinden başvuru yapabilecek. Daha sonra vatandaşlarımız SMS sistemi ile cevaplarımız ulaştırılabilecek” dedi.