Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile İnönü Üniversitesi tarafından Malatya’da düzenlenen Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi Sempozyumu’na (UKSAY) katıldı.
Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi Sempozyumu (UKSAY) 26-28 Ekim tarihleri arasında Malatya’da gerçekleştirildi. Ulusal ve uluslararası birçok akademisyen ve bürokratın katıldığı sempozyumda Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden; Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Erdal Nohutçu, Çevre Mühendisi Kürşad Kalemci ve Jeoloji Mühendisi Görkem Yemişçi yer aldı. MASKİ Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Nohutçu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Hidrolik Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erkan Turan ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ali Kumanlıoğlu ile ortak bir sunum hazırladılar. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erkan Turan tarafından gerçekleştirilen sunumda, Manisa örneğinde içme suyu şebekesinin yenilenmesinin su kaçağı oranına etkisi değerlendirildi.
MASKİ’nin atıksu arıtma tesislerindeki verim arttırma çalışmaları anlatıldı
MASKİ Genel Müdürlüğü, Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi Sempozyumu’na "Atıksu Arıtma Tesislerinin Verimliliklerinin Arttırılması" konusundaki sunumuyla katkı sağladı. MASKİ bünyesinde Manisa genelindeki atıksu arıtma tesislerinin daha etkili şekilde faaliyet göstermesi için yapılan çalışmaların anlatıldığı sunumu, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı’ndan Çevre Mühendisi Kürşad Kalemci gerçekleştirdi. Sunumda, MASKİ tarafından mevzuata uygun olarak işletilen 13 adet atıksu arıtma tesisinde bulunan teknik ve mekanik akşamlar,tesislerde yapılan iyileştirme çalışmaları, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin alınan önlemler anlatıldı. Sunumda ayrıca,mevcut tesislerin MASKİ’ye devri öncesindeki durumları, devir sonrasındaki bakım onarım çalışmaları da ele alındı. Atıl durumda bulunan tesislerin MASKİ tarafından aktif hale getirilerek Manisa’nın atıksu kirliliğinden arındırılması noktasında yapılan işlemlerin de anlatıldığı sunumda, alınması gereken çevre izni ve mevcut tesislerin verimli şekilde işletilmesi konularına değinildi.