Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu’da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin yapacağı projeler hakkında müjdeyi verdi. MASKİ, Turgutlu’da 165 bin kişilik nüfusa hitap edecek Atıksu Arıtma Tesisi, 8 mahallede değişecek olan içme suyu ve kanalizasyon hattı ve Solar Kurutma Sistemi projelerini hayata geçiriyor.
Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili çalışmalar MASKİ ve İller Bankası müşterek kontrollüğünde devam ederken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Turgutlu’da yapılan toplu açılış töreninde MASKİ’nin faaliyetlerini de gündeme getirdi.
BAŞKAN ERGÜN MASKİ’NİN PROJELERİNİ ANLATTI
Başkan Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede yaptığı hizmetlerle ilgili şu açıklamaları yaptı: “MASKİ tarafından 165 bin kişilik nüfusa hitap edecek Turgutlu Atık Su Arıtma Tesisi ile günde 33 bin metreküp evsel atık su arıtılabilecek. Tesisin inşaat ihalesi yapıldı. 36 milyon 961 bin 511 TL bedelle sözleşmesi imzalandı, yer teslimi yapıldı. Manisa genelinde 95 mahallemizin içme suyu hatlarını yeniliyoruz. Bu kapsamda, Turgutlu’nun Irlamaz, Akçapınar, Hacıisalar, Kabaçınar, Karaköy, Kuşlar, Ören ve Yunusdere Mahallelerinin içme suyu ve kanalizasyon hatları da yenilenecek. Ayrıca 95 mahalle kapsamında gerçekleştirilen projeler içinde Irlamaz ve Karaköy’deki depoların da yenileme çalışmalarına başlayacağız. 14 Nisan’da içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesi için yapım ihalesine çıkıyoruz. Bununla birlikte Güneş Enerjisi Sistemi kurulacak, çamur bertarafı için ise 1 Adet Solar Kurutma Sistemi yapılacaktır. Bu imalatların tamamlanması ile birlikte Turgutlu ilçesinin atıksuları çevreye zararlı unsur olmaktan çıkacak.”
“TEŞEKKÜRLER CENGİZ BAŞKANIM”
Başkan Cengiz Ergün Turgutlu ile ilgili projeleri açıklarken çevre halkı da Başkana olan güvenlerini değişik yollardan gösterdi. Toplu açılış yapılan bölgenin hemen yanında bir evin terasına asılmış pankart oldukça dikkat çekiciydi.Pankartta, “Gediz’i foseptikten kurtaracak arıtma için teşekkürler Cengiz Başkanım” yazılıydı.
165 bin kişilik nüfusa hitap edecek tesis 2017 yılında tamamlanacak. Yüklenici firma tarafından 12 ay boyunca işletilecek tesis, 2018 yılında MASKİ’ye devredilecek. İnşası devam eden Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandıktan sonra Gediz Havzası’nın temizlenmesi yolunda önemli bir adım daha atılmış olacak.