Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Alaşehir’in Akkeçili Mahallesi’nde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını gidermek için mahalleye yeni bir sondaj kazandırdı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde yaşanabilecek su sıkıntılarını ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri, Alaşehir ilçesine bağlı Akkeçili Mahallesi’nde yaz aylarında yaşanan içme suyu yetersizliği sorununu ortadan kaldırmak için mahalleye yeni bir sondaj kazandırdı. 180 metre derinliğindeki sondaj kuyusundan saniyede 8 litre su verimi sağlandı. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı Kontrol Mühendislerince sondajdan çıkan sudan numune alımı gerçekleştirildi. Yapılan analizlerin sonuçları doğrultusunda sondaj faaliyete geçirilerek mahallenin yetersiz gelen su sorunu ortadan kaldırılacak.
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün mahalleye kazandırdığı sondajdan dolayı çok memnun olduklarını belirten Akkeçili Mahalle Muhtarı Mustafa Akçay,“ Mahallemizde yaz aylarında içme suyu yetersiz geliyordu. MASKİ Genel Müdürlüğü bu sorunumuzu ortadan kaldırmak için mahallemize yeni bir sondaj kazandırdı. Sondajdan çıkan sudan numune alındı. İnşallah alınan numunenin tahlilleri olumlu gelir. Suyumuzun içilebilir sonucu gelmesiyle mahallemizin içme suyu sorununu ortadan kaldıracağız. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.