Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu’nun Ergenekon, Subaşı, Acarlar ve Cumhuriyet Mahalleleri’nde su verilememesinin sebebinin GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den kaynaklanan elektrik kesintileri olduğunu söyledi.
Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Ergenekon, Subaşı, Acarlar ve Cumhuriyet Mahalleleri’nde yaşanan su kesintileriyle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "MASKİ ekipleri, su depolarının bakım-onarım ve kapasite artırımı gibi çalışmalarını vatandaşların ihtiyaçlarına göre düzenlerken Turgutlu’nun 4 mahallesinde yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle su verilemiyor. Mahallelere hizmet veren elektrik pompaları, sık sık yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle su depoları doldurulamıyor. MASKİ ekipleri de, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için mahallelere tankerlerle su ulaştırıyor"
MASKİ Genel Müdürlüğü ayrıca su kesintilerine önceden önlem almak için GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş’ye elektrik kesintilerinde önceden bildirim yapılması için talepte bulundu. GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş ise planlı kesintilerini 48 saat öncesinde MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bildirileceği öğrenildi.