Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin temmuz ayı toplantısında imar konusu ön plana çıktı. Yunusemre Belediyesi’nin Muradiye Mahallesi için hazırladığı imar planlarının komisyona havale edilmesine itirazlarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne il genelinin imar planını yapma çağrısında bulunan Başkan Ergün, “Gelin Manisa’nın tamamının imar planlarını elbirliğiyle yapalım. Bu işe katkıda bulunun” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gündem maddelerinin oylamasına geçilmeden önce yaptığı konuşmada, Kore’de düzenlenen 14. Aerobik Dünya Şampiyonası’nda birinci olan Ayşe Begüm Onbaşı, takım halinde dünya ikincisi Aerobik Takımı ve dünya altıncısı olan Nihat Can Gül ile hocaları Gürkan Er ve yardımcılarını tebrik etti.
Gelin Manisa’nın tamamının imar planını yapalım
Gündem maddeleri arasında Yunusemre Belediyesi tarafından hazırlanan ve yeniden komisyona havale edilen Muradiye Mahallesi imar planları vardı. Maddenin komisyona havalesine itiraz eden Adalet ve Kalkınma Parti’li meclis üyelerine seslenen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Gelin Manisa’nın tamamının imar planlarını elbirliğiyle yapalım. Bu işe katkıda bulunun. İlgili kamu kuruluşlarından raporları alalım ve bu planları yapalım. Bugün Kuşlubahçe, Barbaros, Adnan Menderes mahallelerinin altları, Muradiye ve köyler imar bekliyor. Gelin bunları elbirliğiyle yapalım” dedi.
İsimsiz tesislere isim verildi
Meclis’te ismi olmayan spor tesislerine isim verilmesi önergesi görüşüldü. Küçük Sanayi Sitesi’ndeki spor tesisine Hüsnü Çelik, Atatürk Kent Parkı içindeki tesislere de Necmi Temizel ve Aydoğan Tinay isimleri verildi. Konuyla ilgili söz alan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, “Bu isimler hayatta olan isimlerdir. Yaşarken onurlandırdık. Bu durum, bu meclis için güzel bir başlangıç” dedi. Tüm maddelerin oylanarak karara bağlanmasının ardından 9 Ağustos Salı günü toplanmak üzere meclis birleşimine son verildi.