Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Teşkilatının kapatılması ve yeni il başkanının atanmasının ardından ilçelerde yaşanan istifa depremi Salihli ilçesine de sıçradı. MHP Salihli İlçe Başkanı Mesut Kızıltuğ ve yönetimi görevlerinden topluca istifa ederken, istifa kararının yönetim kurulunun oy birliğiyle alındığı açıklandı.
Ocak 2014 yılında MHP Genel Merkezi’nin görevlendirilmesi ile MHP Salihli İlçe Teşkilatı’nda göreve geldiklerini ifade eden Mesut Kızıltuğ, Aralık 2014’de yapılan olağan genel kurulda da bu göreve partililer tarafından seçildiklerini söyledi.
Salihli’de MHP olarak belediye başkanlığını kazandıklarını belirten Kızıltuğ, “2014, 2015 ve 2016 Ramazan aylarında hemen hemen her mahallede partililerimizin desteği ile iftarlar vererek, Ramazan ayını MHP’lilere yakışır biçimde kutladık, sonrasındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 102 mahallemizi ziyaret ederek partimizin gösterdiği adaya destek istedik. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde de çalışarak, yüzümüzün akı ile çıktık.” dedi.
Yönetim kurulunun oy birliği ile görevlerinden istifa ettiklerini dile getiren Kızıltuğ, “Bugün veda ettiğimiz sadece yönetim kurulu üyeliklerimizdir. Milliyetçiliğimiz, Ülkücülüğümüz değildir. Partimize, milletimize ve devletimize her şartta hizmet etmeye hazırız” sözlerine yer verdi.
Kızıltuğ, göreve gelecek olan yeni yönetime de başarılar diledi.