Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gelişim Direktörlüğü kısa adı KFEM olan Kız Futbol Eğitim Merkezleri Projesini hayata geçirdi. Manisa’da projenin teknik sorumlusu olan antrenör Cemil Uğur proje ile kız çocuklarının kötü alışkanlıklardan uzak tutulacağını belirterek üst yeteneği olan kızların da bayan milli futbol takımına kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.
TFF Gelişim Direktörlüğü (KFEM) Kız Futbol Eğitim Merkezleri Projesi dört dönem olacak şekilde mayıs haziran temmuz ve ağustos aylarında 2003-2004 ve 2005 doğumluların 1. Grup, 2006 ve 2007 doğumlu kızların da 2. grup olarak her dönem 20’şer kişilik gruplar halinde haftanın üç günü birer saat futbol altyapı çalışmaları yapılacak.
TFF Kız Futbol Eğitim Merkezleri içinde Manisa da bulunuyor. Manisa’da yapılacak Kız Futbol Eğitim Merkezlerinde teknik sorumlu olarak Cemil Uğur görevlendirildi. Manisa’da bayan futbol kulübü Manisa Esnaf Gençlik Spor’un da desteğiyle projenin uygulanmaya başladığını kaydeden Uğur, “Manisa’da 3 merkezde KFEM çalışmaları başladı. Şehzadeler ilçesi sınırları içinde 8 Eylül Sahasında, Yunusemre ilçe sınırları içinde Muradiye Mahallesindeki DF halı saha ve SÇEK ile Fatih Anadolu Lisesi halı sahalarında çalışmalar okul saatleri dışında yapılacak. KFEM Projesi kapsamında çalışmalara katılacak kız çocuklarından çalışma ücreti alınmayacak.” dedi.
Antrenör Cemil Uğur, Kız Futbol Eğitim Merkezleri ile kız çocuklarının spor sevgisiyle büyümelerini, sağlıklı yaşama spor yaparak ulaşmalarını, kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamayı, toplumda sosyal ilişkilerini geliştirmeyi ve futbol üst yeteneği olan kızların Türk Milli Takımına kazandırılmasının amaçlandığını dile getirdi.
Kız çocuklarını Kız Futbol Eğitim Merkezlerine göndermek isteyen aileler, iletişim için Teknik Sorumlu Cemil Uğur ile 0 532 791 45 49 nolu telefondan irtibat kurulabilecek.