Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu’nda çevre eğitimi verdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği eğitim programlarıyla öğrencilerin topluma faydalı vatandaş olmalarına katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım ve personeli, Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu’nda çevre konularında eğitim verdi.
İlkokul öğrencilerine verilen eğitimde, çevre kirliliği, gürültü kirliliği, geri dönüşüm, çöplerin ayrıştırılması, atık yağlar, atık piller gibi önemli çevre konularında hazırlanan sunumla bilgiler aktarıldı. Sunumun ardından öğrencilere Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve doğada yok olan kartondan hazırlanan boyama kitapları tüm okul öğrencilerine dağıtıldı. Verilen eğitimle ilgili bilgiler veren Çevre ve Koruma Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda geleceğimiz teminatı minik öğrencilerimize eğitimler veriyoruz. Vicdan Karaosmanoğlu İlkokulu öğrencilerine ’Doğamızı korumak için neler yapmalıyız?’ gibi konularda bilgiler aktardık. Öğrencilerimizin de katılımıyla faydalı bir eğitim oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak doğa dostu belediyecilik anlayışıyla ürettiğimiz projelerin yanı sıra minik öğrencilerle de buluşarak bu yönde eğitimler veriyoruz. Diğer ilçelerdeki okullarımızda da dönem sonuna kadar eğitimler vereceğiz” dedi.