Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Akkeçili Mahallesi muhtarlık binası önündeki parkta yeni oluşturulan Muhtarlar Derneği üyeleri ve mahalle sakinleri ile biraraya geldi. Yapılan toplantıda muhtarlar, mahallelerinin ortak sorunlarının alt yapı, yol ve su olduğunu belirtti.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Akkeçili Muhtarı Mustafa Akçay, “Mahalle Muhtarları derneği olarak ilki düzenlenen gecede mahallemizin sorunlarını anlatma fırsatı bulacağız. Başkanımızı burada ağırlamaktan dolayı onur duyuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.” dedi.
Yaşanan yöredeki sıkıntıları orada yaşayanların bilebileceğini kaydeden Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “İlçemizin yararına kurulmuş olan Muhtarlar Derneğinin öncelikle hayırlı olmasını dilerim. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilçemiz ve ilimiz büyükşehir kapsamına dahil olmuştur. Merkez Mahallelerimizin dışında kasaba ve köy tüzel kişilikleri kalkan alanlarımızla 87 mahalleli bir İlçe konumuna geldik. Hep söyledim: yaşadığı yöreyi orada yaşayanlar bilir. Bu nedenle bölgelerinizin sorunlarını sizler bizlere anlatacaksınız, ama yasaların belirlediği ölçüde İlçe belediyesinin yapacakları ve büyükşehir belediyesinin yapacakları boyutundadır. Bizler de bu çerçevede programlayıp çalışmalarımızı ivedilikle yerine getiriyoruz.” dedi.
Büyükşehir belediyesi ile Alaşehir Belediyesinin iki ayrı belediye gibi düşünülmemesini isteyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ise, “Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Alaşehir Belediyesi denilince iki ayrı belediye gibi görmeyin, Manisa Büyükşehir Belediyesinin iş makineleri nerede çalışıyorsa Alaşehir Belediyesinin makineleri de orada birbirini desteklemektedir. Manisa Büyükşehir olduktan sonra yeni bir yapılanma süreci yaşadı. Tabii ki de hatalarımızda olmuştur ve telafisi yönünde önemli atılımlar da yapılmaktadır” şeklinde konuştu.
Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yenice Mahalle Muhtarı Şevket Çömçömoğlu da şunları söyledi:
“İlçe Merkezinde yaşanan sorunlar yani merkez muhtarlarım adına konuşuyorum en büyük sorunların başında içme suyunda yaşanan su kesintisidir. Büyük çoğunluğu benim mahallemi ilgilendiren otopark sorunu yaşlılarımız için merkezde tahsilat servisi oluşturulması ve kent kart uygulaması için verilen hizmetin değerlendirilmesi taleplerimiz vardır.”