Yunusemre Halk Eğitim Merkezi 2015-2016 eğitim öğretim yılında açtığı 17 adet ’Yabancılara Türkçe Seviye A1-A2 kursu’ ile Manisa genelinde faaliyet gösteren 17 Halk Eğitim Merkezi arasında ilk sırayı aldı. Açılan kurslarda 175’i kadın 130’u erkek olmak üzere toplam 305 mülteci eğitim aldı.
Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Manisa’da yabancılara yönelik açılan Türkçe kursları ile halk eğitim merkezleri arasında ilk sırada yer aldı. 17 kursun açıldığı Yunusemre Halk Eğitim Merkezinde bu yıl toplam 305 yabancı katılarak yaşadıkları ülkeye uyum sağlamak adına önemli bir adım attı.
Özellikle Suriye, Irak, İran ve Afganistan’dan ülkemize çeşitli sebeplerden göç edenlerin başvurduğu kurslar ortalama 2 ay sürüyor. Kurslar yıl boyunca açılmaya devam ediyor..
Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir kurum olarak ülkemizin mülteciler için göstermiş olduğu misafirperverlik doğrultusunda hareket ettiklerini ve ülkelerinden uzakta bulunan insanlar için şefkat kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Kurslara başvuru için kursiyerlerin öncelikli olarak kimlik sahibi olmaları gerektiğini ancak kurs verdikleri 305 kişi dışında en az bir o kadar da kimliği olmayan kursiyerleri misafir ettiklerini söyleyen Özdemir, vatanlarından uzak olarak yaşamakta olan bu insanların ülkemiz ortamına entegrasyonu için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
Ülkemize uyum sağlamanın en birincil yolunun da Türkçeyi öğrenmekten geçtiğini belirten kurum müdürü Özdemir, başta Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül’e konu üzerindeki hassasiyetleri ve destekleri için teşekkür etti.