Manisa Bilardo İl Temsilcisi Ali Rıza Talan tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen ’Nesilden Nesile Bilardo Valilik Kupası Turnuvası’ final maçı sonunda Ali-Nezahat Bayram Peker çifti şampiyon oldu.
Şehzadeler Bilardo Salonunda 20-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Çiftler Babalar-Oğullar, Anneler-Kızlar olarak 68 sporcunun katıldığı turnuva Ali-Nezahat Bayram Peker ve Sırma Atak-Muratcan Tonoz arasında oynanan final maçıyla son buldu. Turnuvada Ali-Nezahat Bayram Peker çifti rakibini 3-1 yenerek şampiyon oldu. İkinciliği Sırma Atak- Muratcan Tonoz, üçüncülüğü de Aslı Talan-Velihan Yumrukaya, Mehmet Zeybek- Tuğçe Yel kazandı.
Turnuva finaline Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Bilardo İl Temsilcisi Ali Rıza Talan ile yarışmacılar ve bilardo severler katıldı.
Turnuvada konuşan Bilardo İl Temsilcisi Ali Rıza Talan, “Nesilden Nesile Bilardo Turnuvasına 34 çift ile başladık. Benim için bütün çocuklarımız finalisttir, bütün aileler bu işin mimarıdır. Çünkü bilardo oyun olduğu kadar aynı zamanda bir seyir kültürüdür. Çok zor bir oyundur. Bunu oynamayı bilenler seyretmeyi de bilmeliler. Yenme kadar yenilmeyi de kabul etmeliler. Benim tek amacım bu birlikteliği daha güzel bir şekle getirmek” diye konuştu.
Turnuvaya oğlu ile katılan Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, turnuvaya katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Oğlumla beraber buraya zaten geliyoruz, iyi zaman geçiriyoruz. Bu spor bizim için baba oğul iletişimi sağlıyor. Ergenlik çağındaki çocuklar evde odalarına kapanırlar, kendilerini iletişime de kapatırlar. Böyle etkinlikler bizim için bir fırsat oluyor. Çocuklarımızla aynı bağlamda, aynı düzlemde bir araya gelebiliyoruz. O nedenle çocuk da çok seviyor, bende seviyorum. Oğlumla beraber zaman geçirmek benim içinde büyük bir keyif, bütün ailelere tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.
Vali Güvençer etkinliği önemseyerek geldiğini belirterek, “Salon sahibi hoş geldin ziyaretine gelmişti. Kendini ve amaçlarını o kadar hoş anlattı ki, onun çağrısına doğrusu kayıtsız kalmayı bir nezaketsizlik olarak gördüm. Benim için de bir iade-i ziyaret oldu. İlk baktığımızda belki basit bir spor müsabakası olarak görebiliriz. Fakat burası bir şehir, yaşayan bir sosyoloji. Bazen meseleleri çok gözümüzde büyütüyoruz. Büyük planlar, projeler çerçevesinde boyumuzu, haddimizi aşan amaçlar koyuyoruz. Ama bir yerde insanlar yaşıyorsa, insanca yaşayıp el ele verebiliyorlarsa, kültür ve geleneklerini yaşatabiliyorlarsa, öyle çok büyük plan projelere gerek kalmaksızın yaşayan şehirler bir şekilde kendilerini bulurlar. Türk toplumunda aile bağlarımızı kaybettik ama yerlerine yenilerini ikame edemedik. Babalar oğullar ve anneler kızlar olarak kayıtsız şartsız sevgi bulunmakta. Organizasyonu yapan arkadaşımızı yürekten kutluyorum. Dilerim seneye daha canlı olur” dedi.
Turnuva sonunda dereceye giren sporculara Vali Güvençer ve protokol tarafından kupaları verildi.