Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK)’nın 11 Temmuz tarihi itibarı ile başladığını 10 Eylül tarihine kadar devam edeceğini söyledi.
Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan yaz kurslarında 52 öğretmenin 536 öğrenciye ders vereceğini, gelecek yıl ise 8’inci sınıfta okuyacak öğrencilerin yaklaşık yüzde 75’inin yaz kurslarına kayıtlarını yaptırdığını ifade ederek kurslarla ilgili şu bilgileri verdi:
"İlçede, ortaokulların 5’inci, 6’ıncı ve 7’nci sınıflardaki öğrenciler ile orta öğretim kurumlarının 9, 10 ve 11’inci sınıflarındaki öğrencilere en fazla beş farklı dersten haftalık toplam 12 saate kadar eğitim verilecek. 8’inci sınıftaki öğrencilere ise en fazla 6 farklı dersten haftalık 18 saate kadar eğitim verilecek. Orta öğretim kurumlarının 12’nci sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 farklı dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilecekler.”
Halen ilçede 13 ortaokulun 7’sinde 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflara yönelik toplam 32 kurs açtıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Çarpan, “Kurslarımız hafta içi ve hafta sonu olarak öğrenci ve öğretmenlerimizin talebi doğrultusunda ve istedikleri saatlerde planlanmıştır.” dedi.
Kula Kaymakamı Murat Güven ise öğrencilerden yaz dönemini iyi değerlendirmelerini, özellikle gelecek 2016-2017 eğitim-öğretim yılında TEOG ve LYS’ye katılacak öğrencilerin ücretsiz ve kendi okullarında verilen bu kurslara mutlaka katılmalarını tavsiye etti. Güven, velileri de çocukların yanında onlara destek olmaları tavsiyesinde bulunurken, tatillerini bölerek kurslarda görev alan tüm öğretmenlere ve okul yöneticilerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.