Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı tebrik mesajında, “Bayram Allah’tan başka boyun eğilecek bir otorite tanımayan yüksek teslimiyetle, umudu ve coşkuyu diri tutmaktır. Bayram sevgiyi, barışı, kardeşliği toplumsal canlılıkla yaşamak, yaygınlaştırmaktır.” dedi.
Bayram günlerinin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yeniden güç kazandığı çok özel günler olduğunu vurgulayan Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Öner yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“Bütün İslam Aleminin, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Allah’a tevhidi bir inanç, İbrahimi bir sadakat ve İsmaili bir teslimiyetle bağlanarak idrak ettiği Kurban bayramını en içten duygularımızla kutlar, hayırlar getirmesini temenni ederiz. Bütün bir ümmet coğrafyası bu bayrama da Haçlı Siyonist ittifakının saldırıları altında ölüm ve yıkımların kol gezdiği dayanılmaz sıkıntılarla birlikte girmektedir. İlgisiz kalamayarak etkilendiğimiz bu sıkıntıları, ülke ve millet bütünlüğümüzü hedef alan terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişimi ile daha derinden hissettik. Verdiğimiz şehitler kurtuluş günleri olmasını ümit ettiğimiz, birlik ve beraberliğimizin teminatı bayramların özgürlüğe adanmış gerçek kurbanları oldular. Onların aziz hatıralarını, bize armağan ettikleri İstiklal aşkı ve idealini muhafaza ederek yaşatacağız. Onurlu, inançlı, özgür hayatlar ve gelecek adına ölümü bile göze alan kararlılık, yarınlar adına daha ümitli olmamızı, daha bir azimle çalışmamızı gerekli kılıyor. Daha bir azimle ve daha çok çalışacağız. O zaman içine itildiğimiz ateş çemberi içerisinde İbrahimi bir duruşla bir zaferin selametine ermiş oluruz. Tartışmasız kararlı bir inançla içine atıldığı ateş İbrahimlere selamet olur. Bayram Allah’tan başka boyun eğilecek bir otorite tanımayan yüksek teslimiyetle, umudu ve coşkuyu diri tutmaktır. Bayram sevgiyi, barışı, kardeşliği toplumsal canlılıkla yaşamak, yaygınlaştırmaktır. Kurban yakın olan, yaklaştıran demektir. Bugün temel değerlerinden uzaklaşarak bölünmüş, kan revan içinde dağılmış ümmetin, kurban bilinciyle tekrar İslam’a ve tevhidi değerlere yakınlaşmaya, ümmet birliğini, bütünlüğünü tesis etmeye ihtiyacı vardır. Eğitim-Bir-Sen olarak bu duygu ve mülahazalarla bütün İslam Aleminin Kurban Bayramını tekrar kutlar, kardeşlik ve dayanışma gayretlerimizin artmasına, dünya ve ahret kurtuluşumuza, özlediğimiz barış ve huzura vesile olmasını dileriz."