AK Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresi sonrasında partinin yeni dönem uygulamalarından biri olan Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’na seçilen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ kongre ve seçildiği Siyasi Erdem ve Etik Kuruluyla ilgili değerlendirmede bulundu. Özdağ hedeflerinin büyük, müreffeh ve zengin Türkiye olduğunu kaydetti.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ gerçekleşen 2. Olağanüstü Kongrede Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’na seçildi. Gerçekleşen Kongrede 20 ay başarılı bir şekilde Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevini yürüten Ahmet Davutoğlu’nun görevini Binali Yıldırım’a devrettiğini belirten Özdağ, “Sayın Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin 3. Genel Başkanı ve 3. Başbakanı olarak 20 ay sürecinde büyük hizmetler yaptı. Genel Başkanlığında iki seçime girerek birinde yüzde 41, diğerinde ise yüzde 49.5 oy aldı. Gerçekleşen Kongrede ise görevi devrederek Sayın Binali Yıldırım başarılı bir bürokrat ve deneyimli bir siyasetçi olarak partimizin Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeni Başbakanı oldu. Bugün MYK seçilecek, MKYK’ya ise Manisa’dan genç ve başarılı bir Milletvekili arkadaşımız Murat Baybatur bey seçildi. Hayırlı hizmetler yapacağına inanıyorum. Daha önce Sayın Hüseyin Tanrıverdi bey ve ben Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduk. Hüseyin Tanrıverdi bey 3 Dönem Milletvekilliği yapmıştı. Benim şu an 3. dönemim. Şimdi de Murat Baybatur MKYK’da görev yapacak. O da Milletvekilliğinde 2. dönem görevini yerine getiriyor. Gerçekleşen Kongremizde Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’na seçildim. 24 Mayıs Salı günü de Bakanlar Kurulu belli olacak. İnşallah Manisa’mız için hayırlı olur.” dedi.
İLK HEDEF YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ
Yeni dönemle birlikte ilk hedeflerinin Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi olduğunu kaydeden Özdağ, “Öncelikle hedefimiz Başkanlık sistemini getirmek. Bunu başarmak için büyük gayret sarfediyoruz. Şayet şu an için bu gerçekleşmezse Partili Cumhurbaşkanlığı modelini hedefliyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin kalkınma hamlelerini hızlı bir şekilde yürütmek, Hedefimiz insan hak ve özgürlüklerinin alanını genişletmek. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak. Türkiye’yi birinci sınıf devlet yapabilmek. Ekonomide 10. sıraya yükseltebilmek. Bu hedeflerle ilerlerken ilkeler, prensipler, ölçüler önemli. Kişiler gelirler görevlerini yaparlar. Sözcülük, öncülük, liderlik yaparlar. Kişileri daha sonra tarih, millet ve siyaset bilimcileri değerlendirir. Bu kişiler arasında tarihe not düşen ve düşmeyenler vardır. Bu not düşenlerden biri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın Erdoğan tarihe not düşmüştür. Şimdi inşallah ölçülerle hedefe doğru ilerleyeceğiz.” diye konuştu.
KURUCU DEĞERLERİMİZ VAZGEÇİLMEZİMİZ
Siyasi Erdem ve Etik Kurulunun çalışmaları hakkında da açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Kurulun parti politikalarını, kurucu değerler bağlamında inceleme gibi hassas çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
“AK Parti’nin kurucu değerlerinin tüm parti faaliyetlerine hakim olması en hassas olduğumuz konudur.” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti:
“Parti Disiplin Kurulu yetkisi ve görevi dışında kalan konularda, kurucu değerlere ve ilkelere aykırı, söz, tutum ve davranışlarda bulunan parti üyeleri hakkında kendiliğinden veya yapılacak başvurular üzerine gerekli inceleme ve araştırmayı Siyasi Erdem ve Etik Kurulu yürütmekte. Ayrıca Kurulun görevlerinin arasında partimizin genel politika ve faaliyetlerini, parti kurucu değerleri ve ilkeleriyle temel hedef ve ilkelerimizi izlemekte yer alıyor.”
SİYASİ ERDEM VE ETİK KURULU
AK Parti Kongresinde yapılan tüzük değişikliğiyle oluşturulan Siyasi Erdem ve Etik Kurulu, vatandaş tarafından dile getirilen her türlü şikayetlere derhal müdahale etmek ve gereğinin yapılmasını sağlamakla görevli. Siyasi Erdem ve Etik Kurulu sadece parti içi şikayetlerde etkili rol oynamıyor. AK Parti’nin kazandığı il ve ilçe belediyelerinde meydana gelebilecek hizmet aksaklıklarından dolayı gelen şikayetleri değerlendirip çözüm yolları arıyor.
BELEDİYELER DE KONTROL ALTINDA
Hükümetin faaliyet alanları başta olmak üzere parti teşkilatları ve belediyeleri denetleyen Siyasi Erdem ve Etik Kurulu, hizmetlerin aksamaması ve ortaya çıkan aksaklıklardan vatandaşın minimum derecede etkilenmesi için disiplinli ve etkili çalışıyor.
AK Parti Kongresi’nde yapılan tüzük değişikliğiyle oluşturulan Siyasi Erdem ve Etik Kurulu, halktan şikayet talebi gelmeden kendi gördüğü sorunlara direkt müdahale edebiliyor. Siyasi Erdem ve Etik Kurulu, bu şekilde, vatandaşın zaman zaman şikayetçi olduğu rüşvet, adam kayırma, işleri zamanında bitirmeme, insanlara saygısızca davranma, sorunları çözmek konusunda ağırdan almak gibi tüm sorunların da takipçisi oluyor.