AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “AK Parti hükümeti, engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir dünya sunmak adına reform niteliğinde çalışmalara imza atarak, Türkiye’deki engellilerin sosyal haklardan ve hizmetlerden yararlanma kapsamını ciddi manada genişletmiştir.” dedi.
10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ahlaki ve vicdani bir görev olarak, toplumun engelli hakları konusunda bilinçlendirilip, engelli bireylere karşı önyargılardan arındırılması gerektiğini kaydetti.
“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA POZİTİF AYRIMCILIK UYGULADIK”
AK Parti hükümeti döneminde engellilere yönelik pozitif ayrımcılık uygulandığına dikkat çeken Özdağ, şu ifadelere yer verdi:
“İktidara geldiği günden beri insan odaklı siyaseti kendine şiar edinen AK Parti hükümeti engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir dünya sunmak adına reform niteliğinde çalışmalara imza atarak, Türkiye’deki engellilerin sosyal haklardan ve hizmetlerden yararlanma kapsamını ciddi manada genişletmiştir. Demokratik bir toplumun en önemli göstergesi o toplumu oluşturan tüm bireylerin eşit haklara sahip olması ve bu haklardan etkin bir biçimde yararlanmasıdır. Bu husus anayasamızda, engelliler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağı, yasalarda engellilere pozitif ayrıcalıklar tanınabileceği şeklinde hüküm altına alınmıştır. Bu bağlamda hükümet olarak biz de engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulayarak onları toplumun her alanında görünür kılacak adımlar attık. Toplumsal bir duyarlılık ve siyasi sorumluluk örneği göstererek engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama entegrasyonunun sağlanması amacıyla canla başla çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.”
“BEYAZIN SİYAHA, SİYAHIN DA BEYAZA ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR”
Engelli meselesinin, sadece bir sağduyu değil, aynı zamanda bir hak ve adalet meselesi olduğunu belirten Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Öncelikle, ahlaki ve vicdani bir görev olarak, toplumumuzu bu konuda bilinçlendirip, engelli bireylere karşı önyargılardan arındırmak gerekmektedir. Peygamber Efendimiz’in ifadeleriyle, ‘Beyazın siyaha, siyahın da beyaza ’Takva’ dışında hiçbir üstünlüğü yoktur.’ Bu düşüncelerle, toplumsal sorumluluğun gereği olarak bugün geldiğimiz noktada, dokunmadığımız hiçbir engelli vatandaşımız kalmadı. Engellilerimizin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak üzere maaş ve sosyal haklarda önemli iyileştirmelere gittik. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın ağır engellilerin bakım ücreti alabilmesi sağlandı. İlk kez iktidarımız döneminde 18 yaşın altındaki engelli çocuklar maaşa bağlandı. Görme engelli vatandaşlarımıza reçeteyle beyaz baston alma imkanı verildi. Engelli işçi çalıştırılması zorunluluğunu düzenleyen yasada değişiklik yapılarak; “Engelli çalıştırma zorunluluğu” getirildi. Bugün tarihi bir rekor ile devletin pek çok kademesinde istihdam edilen engelli kardeşlerimizin sayısı 50 bine yaklaştı. Artık her bir engelli kardeşimizin standart bir hayat kalitesi var.”
64. Hükümetin engellilere yönelik seçim vaatlerine de değinen Özdağ, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Hem seçim beyannamemiz hem hükümet programımızda yer alan, engelsiz bir hayat için gerekli her türlü alt yapının oluşturulması, görme ve ortopedik engelliler için gerekli teknolojik çalışmaların yapılması, engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için Engelli Yaşam Merkezi’nin kurulması vaatlerinin takdire şayan olduğunu da ifade etmek istiyorum. 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası vesilesiyle, bütün engelli vatandaşlarımızı, onları bakan büyüten ailelerini canı gönülden selamlıyor, engelliler haftasını kutluyorum.”