İnşaat, metal, asansör ve makine sektörlerinde toplam 19 dalda Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenlerin Manisa’nın Salihli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurması istendi.
Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan TOBB-MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri, inşaat, metal, asansör ve makine sektörlerinde verdiği yeterlilik belgeleri için il ve ilçelerde bulunan Oda’lar vasıtasıyla sınav açarak belge alma imkanı sağlıyor.
Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerin çalıştırılması halinde idari para cezası uygulanacağını açıklayan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, inşaat, metal, asansör ve makine sektörlerinde verilecek belgeler için Ticaret ve Sanayi Odası’nda sınav açılabileceğini belirtti. 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda yapılan değişiklikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen mesleklerde çalışmak isteyenler için bu belgenin zorunlu hale getirildiğini vurgulayan Yüksel, şu bilgileri verdi:
“Üyelerimizin iş sağlığı ve güvenliği ve iş kazaları konusunda bilinçlenmesini sağlamak için çatı kuruluşumuz TOBB tarafından bazı mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi veriliyor. Üyelerimizden yeterli talep gelmesi halinde bu sınavı Salihli TSO’da açabiliriz. Belge almak isteyenlerin Odamızın Genel Sekreterliği’ne başvurmasını bekliyoruz. Yeterli talep oluşmaması halinde, sınav Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecektir.”
Yüksel, TOBB-MEYBEM tarafından sınav ve belgelendirme hizmetinin şu alanlarda verildiğini belirtti:
"Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3, Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4, Ahşap Kalıpçı Seviye 3, Betonarme Demircisi Seviye 3, Betoncu Seviye 3, Duvarcı Seviye 3, İskele Kurulum Elemanı Seviye 3, Sıvacı Seviye 3, CNC Programcısı Seviye 4, CNC Programcısı Seviye 5, Metal Sac İşlemeci Seviye 3, Metal Sac İşlemeci Seviye 4."