Manisa’nın Salihli ilçesinde 7 bin 900 aboneye hizmet veren jeotermal ana boru hatları, Salihli Belediyesi tarafından yeniledi.
Salihli’de 16 yıldır kullanılan jeotermal ısıtma sistemi ana boru hattının zamanla yıpranan ve yalıtım özelliğini kaybederek ısı kaybı ve arızalara neden olan boru hattı, Salihli Belediyesi Jeotermal İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından çelik izolasyonlu borularla değiştirilerek tamamen yenilendi. Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, Şehitler Mahallesi ile 96. Sokağın devamında bulunan Çakallar Deresi üzerindeki köprünün ayaklarından geçen yaklaşık 400 metre uzunluğundaki eski CTP borular, söküm ve montajı yapılarak çelik izolasyonlu borularla değiştirildi.
“Yıpranan borular yenilendi”
Salihli’de 7 bin 900 abonenin jeotermal enerjiyle ısındığını belirten Belediye Başkanı Zeki Kayda, kış aylarında boru hattında meydana gelen patlak ve arızaların yaşanmaması için ana boru hattının çelik izolasyonlu borularla yenilendiğini kaydetti. Özellikle Şehitler Mahallesinden geçen ana boru hattının büyük sıkıntılara yol açtığına işaret eden Başkan Zeki Kayda, “Jeotermal enerji, Salihli’miz için çok önemli. 16 yıldır kullanılan ve zamanla yıpranan eski borular nedeniyle ciddi ısı kayıpları ve arızalar oluşmaya başlamıştı. İlçemizin jeotermal ana boru hattını son teknoloji ürünü çelik izolasyonlu borular ile yeniledik, hayırlı olsun” dedi.