Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Salihli’nin büyüyen ihtiyacını karşılamak için başlattığı sondaj çalışmalarıyla ilçeye yetecek suyu temin ediyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde atağa geçirdiği sondaj çalışmalarıyla ilçeleri ve mahallelere kesintisiz su sağlamaya devam ediyor. Yeraltı sularının mevsimsel olarak çekilmesi ve zaman zaman meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle yetersiz gelen su sorununa MASKİ, açtığı yeni sondaj kuyularıyla çare oluyor. Bu kapsamda Salihli ilçesindeki çalışmalarına başlayan MASKİ, Gümüşçay mevkiinde iki yeni sondaj gerçekleştiriyor. 200 metre derinliğinde açılan sondaj kuyusuyla ilk adım atıldı. Delgisi tamamlanan sondaj çalışmasının, su girişlerini kontrol amacıyla yapıla numune alımları da İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan jeofizik mühendisleri tarafından yapıldı. Borulama ve çakılama işlemlerinin ardından, kuyu faaliyete alınarak su temini sağlanacak.
“Gelişen ilçelerimizin ihtiyacına cevap veriyoruz”
Manisa’nın gelişim gösteren ilçelerinin artan su ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, “Manisa’mızın en gelişmiş ilçelerinin başında gelen Salihli ilçemizin içme suyu altyapısı konusundaki ihtiyacına cevap verebilmek için ilçemiz merkezinde ilk etapta 2 yeni sondaj çalışmamız mevcut. Bu sondaj kuyularından birini açtık, diğerine de önümüzdeki hafta içerisinde başlanacak. Bunun yanında yine ilçemizde 4 noktada daha sondaj yapılacak. Vatandaşlarımıza yeterli suyu ulaştırabilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.