Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu temini sunmak için devreye aldığı içme suyu arıtma tesislerinde İl Sağlık Müdürlükleri tarafından da kontroller yapılıyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçede vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu temin etmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Vatandaşlara ulaşan içme suyu ile ilgili MASKİ’nin kendi bünyesinde yaptığı denetimlerin dışında Valiliğe bağlı Sağlık İl Müdürlüğü de il genelinde kontroller yapıyor. Bu kapsamda yapılan denetimlerde Kurttutan, Karapınar, Adala ve Sindel’de bulunan içme suyu arıtma tesislerinden numune alındı. Tesislerde yapılan kontrollerde çalışma düzeni tam not alırken, klor miktarının da istenilen seviyede olduğu görüldü.
“Hiçbir içme suyu arıtma tesisimizde sorun yok”
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, içme suyu artıma tesisleri ile hanelere nitelikli ve kaliteli su ulaştırdıklarını ve suların kontrollerinin de düzenli bir şekilde yapıldığını söyledi. Aslay, “İdare olarak vatandaşlarımızın her ihtiyacını karşılamak adına var gücümüzle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri de içme suyu arıtma tesisleri. Açtığımız sondajlardan gelen numune sonuçlarına göre içme suyu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Tesislerimiz düzenli olarak sadece idaremiz tarafından değil, Valiliğe bağlı İl Sağlık Müdürlükleri tarafından da kontrol ediliyor. Analizlerin tarafsız bir kurum tarafından yapılmasına da büyük önem veriyoruz. Şu ana kadar hiçbir içme suyu arıtma tesisinde sorun yaşamadık. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün de büyük önem verdiği içme suyu arıtma tesislerimiz sayesinde vatandaşlarımıza ulaşan suyun kalitesini artırıyoruz” dedi.