Türkiye Muhtarlar Derneği Salihli Şubesi ile Kıbrıs Gazimağusa Muhtarlar Derneği kardeş dernek oldu.
Salihli Bizim Ev Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen protokol törenine, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya, Yalım Şenkaya, İbrahim Karaca, Mahmut Süreyya Karaoğlu, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, Salihli ve Gazimağusalı muhtarlar katıldı. Kardeş dernek protokolü, Türkiye Muhtarlar Derneği Salihli Şube Başkanı Mehmet Güler ve Kıbrıs Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme tarafından imzalandı. Salihli Muhtarlar Derneği Başkanı Güler, Gazimağusalı muhtarlar ile kardeş dernek protokolü imzaladıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederken, Gazimağusa Muhtarlar Dernek Başkanı Yeşilleme ise “Biz zaten sizlerle kardeşiz. Bu imzaladığımız protokol ile kardeşliğimizi iyice perçinledik. Çünkü biz sizlerle gönülden kardeşiz” dedi.
Yavru vatan Kıbrıslı muhtarlar tanıştırma fırsatı gösteren Salihlili muhtarlara teşekkür eden Belediye Başkanı Zeki Kayda ise “Kıbrıs bizim kalbimizin bir parçası ve her zaman orda atıyor. Bizim Kıbrıs Barış Harekatı’nda savaşan gazilerimiz var. Bu gazilerimizi savaştıkları yerleri götürüp gezdireceğiz. Salihli Belediyesi olarak Kıbrıs gezimiz, muhtarlarla başladı, gazilerimizle devam edecek” dedi.
Kıbrıs Barış Harekatı şehitlerini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Rauf Denktaş’ı rahmetle andığını ifade eden Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, “Kıbrıs, güzellikleri ve acıyı yaşadı. Artık Kıbrıs’ta hep barış hakim olsun. Biz Kıbrıs’ı hep yeşil Kıbrıs olarak biliyoruz. İnşallah bundan sonra daha da yeşillenecek. Bizlere Kıbrıs’ın güzelliklerini getirdiniz, iyi ki Salihli’ye geldiniz” diye konuştu.
DENKTAŞ’IN FOTOĞRAFI HEDİYE EDİLDİ
Konuşmaların ardından kardeş dernek protokolü imzalanırken, Salihli Muhtarlar Derneği tarafından Gazimağusalı muhtarlara plaket verildi. Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme de Salihli Muhtarlar Derneğine üzerinde “Gazimağusa” yazılı bir tablo ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olan Rauf Denktaş’ın fotoğrafını hediye etti.