Sarıgöl Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi düzenlendi. Gecenin sonunda mülki amirler ve siyasi partilerin temsilcileri hep bir ağızdan ’Türkiyem’ şarkısını seslendirirken vatandaşlar da ellerindeki bayraklarla protokol üyelerine eşlik etti.
Sarıgöl Hükümet Konağı önünde düzenlenen anma gecesine, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, resmi daire amirleri, memurlar, Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy, CHP Sarıgöl İlçe Başkanı Tahsin Akdeniz, MHP Sarıgöl İlçe Başkan yardımcısı Ali Gökgöz, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yüzlerce Sarıgöllü katıldı.
Anma gecesinde bir konuşma yapan Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, karanlık emellerin ardından koşanlarla sonuna kadar mücadele edileceğini belirterek, "Türkiye çok büyük bir felaketten kıl payı kurtuldu. Biz bunu neye borçluyuz? Halkımızın milli irademize sahip çıkmasına, darbecilere karşı direnmelerine borçluyuz. Birçok darbeler oldu. Türk toplumu ilk kez demokrasiye ve cumhuriyetine sahip çıkmış ve korumuştur. Bunun siyasal anlamı çok büyüktür. Halkımız parti farkı gözetmeden kenetlenmiştir. Birlik beraberlik içinde olmuşlardır. Karanlık emeller içinde olanlarla sonuna kadar mücadelemiz devam edecektir. 15 Temmuz günü şehit olan tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anarken, geride kalanlara Allah’tan sabırlar diliyorum." dedi.
15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesinde konuşma yapan MHP’li Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ise şunları söyledi:
"Peygamber ocağı dediğimiz asker ocağına kadar sızmış FETÖ örgütü aynı zamanda diğer devlet dairelerine de sızmıştır. Yapılan darbenin karşısında halkımız göğsünü siper ederek dur demiştir. Bu olay Türkiye’mizin parti ve fikir ayrılığı gözetmeksizin tek vücut olmasına sağlamıştır. 15 Temmuz olayından bu yana şöyle bir bakınız hiçbir devletten bize destek gelmedi. Bu şu demektir ’Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ 15 Temmuz milletimizin darbecilere yaptığı darbedir. 15 Temmuz AK Parti’nin, CHP’nin ve MHP’nin birlikte adım atmalarına sağlamıştır. 15 Temmuz milletçe kenetlenmemize sağlamıştır. Milletçe kenetlendik artık darbecilere geçit yok. 15 Temmuz günü demokrasi ve cumhuriyet için şehit olan demokrasi şehitlerimizi saygı ile anıyorum."
Gecede Manisa Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı’nın marşlarına vatandaşlar da ellerindeki bayraklarla eşlik etti. Gecede Sarıgöl’ün yerel ses sanatçıları da sahne alarak, Sarıgöllülere milli heyecan yaşattı. Bu arada Sarıgöl Eğitim-Bir Sen tarafından da gece boyunca demokrasi şehitleri için lokma ikramında bulunuldu.
Gecenin son bölümünde Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, MHP’li Belediye Başkanı Necati Selçuk, daire amirleri ve muhtarlar sahnede ellerinde bayraklarla birlikte ’Türkiyem’ şarkısını söylerken şarkıya meydandaki vatandaşlar da eşlik etti.