Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli Sarıgöl ilçesinde akşam saatlerinde 300 polisin katılımı ile genel asayiş ve trafik uygulaması yaptı.
Yapılan açıklamaya göre, Sarıgöl ilçesinde 5 alkollü mekan, 12 kahvehane ve 4 internet kahve ile 3 ayrı noktada sabit uygulama yapıldı. Sarıgöl’de yapılan genel asayiş sırasında 518 şahıs kontrol edildi. Yapılan denetimlerde, hakkında yakalama müzekkeresi bulunan bir şahıs gözaltına alınırken, küçük yaşta çocuk bulundurmaktan bir internet kafeye işlem yapıldı.
Yapılan denetimlerde 5 alkollü mekana sigara, kimlik bildiriminde bulunmamak, SGK girişleri olmadan personel çalıştırmak ve garsonlara konsomatris olarak çalıştırmaktan işlem yapıldı. Uygulamalarda 2 adet kurusıkı tabanca ve bir adet silah elde edilirken, yapılan aramalarda yedi şahıstan bir adet extacy hap, 30 gram civarında esrar ile bir miktar bonzai isimli sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi. Toplam 91 aracın kontrol edildiği trafik uygulamasında ise bir araç trafikten men edilirken, araç sahiplerine toplam 1595 TL cezai işlem yapıldı.
Sarıgöl’de yapılan genel asayiş ve trafik denetimi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, vatandaşlar bu tür uygulamaların devamlı olmasını istedi.