Sarıgöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sarıgöl Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği ve Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Avcılık Kursu’na yoğun katılım oldu.
Sarıgöl Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Lokalinde açılan kursa 30 kişinin katıldığını belirten Sarıgöl Avcılar ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin Aktaş, "Avcılık yapacak olan vatandaşlarımız mutlaka açılmakta olan Avcılık belgesi kurslarından belge almaları zorunludur. Her yıl talep üzerine bir veya iki kez kurslarımızı açmaktayız. Sarıgöl Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği olarak şimdiye kadar 495 kişiye Avcılık Belgesi verdik. Açmış olduğumuz kurslar 32 saattir. Kurs sonunda başarılı olanlara belgeleri verilmektedir." dedi.
Kursta avcı adaylarına sürdürülebilen avcılık ve avına izin verilen koruma altındaki av hayvanları hakkında bilgi veren Manisa Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü Şube Müdürü Orman Mühendisi Uğur Bayil ise şunları söyledi:
"Açmış olduğumuz kurslarda avcı adaylarına 32 saatlik süre içinde sağlık ve ilk yardım bilgisi, avcılığın tarihçesi, av hayvanları, avlaklar ve av hayvanları yöntemleri, temel harita okuma bilgisi, ateşli silahlar ve kullanımı bakımı, kampçılık kuralları, avda güvenlik, av turizmi, koruma altındaki hayvanlar hakkında ilgili kişiler tarafından bilgiler verilmektedir."