Sarıgöl Kaymakamlığı 15 Temmuz Cuma akşamı, demokrasiye sahip çıkmak için darbecilere karşı direnen ve hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri için hükumet konağı önünde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okuttu.
Sarıgöl Hükumet Konağı önünde yatsı namazı sonrası toplanan yüzlerce kişi okunan mevlitin ardından demokrasi şehitleri için dualar etti. Demokrasi şehitleri için okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlit okumasına Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Belediye Başkanı MHP’li Necati Selçuk, resmi daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, ilçedeki siyasi partilerin ilçe başkanları yönetim kurulu üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç yaptığı konuşmasında halkın her gece demokrasi nöbetine devam etmelerini isteyerek, "Halkımızın alanlara çıkması ile darbe önlendi. Darbede hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerimizi saygı ile anmak ve mevlit okutmak için toplandık. Halkımız darbecilere karşı darbe yapmıştır. Demokrasi şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Her zaman milli irade için uyanık olmalıyız." dedi.
Din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim okuduğu gecede İlçe Müftüsü Mustafa Akkurt tarafından da şehitler için dua yaptırıldı.