Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde öğrenciler, "Sayı Örüntülerim-Geri Dönüşümlerim Projesi’’ kapsamında 28 günde 20 bin adet cam ve pet şişe toplayarak, hem çevrelerini temiz tuttular hem de geri dönüşme katkı sağladılar.
Sarıgöl Çavuşlar Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinin öncülüğünde başlatılan ve daha sonra Afşar ve Çanakçı Mahallesi ilköğretim okulları ile Sarıgöl Belediyesi’nin desteğiyle genişletilen "Sayı Örüntülerim-Geri Dönüşümlerim Projesi" kapsamında 28 günde 20 bin adet cam ve pet şişe topladılar. Projenin tanıtım törenine, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, Çavuşlar Mahalle Muhtarı Alime Kocabıyık, Sarıgöl Çavuşlar Ortaokulu Müdürü Mestan Karaoğlu, Çanakçı İlköğretim Okulu Müdürü Fatih Akın, Afşar İlköğretim Okulu Müdürü Gökhan Maraş, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Çavuşlar Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ayşe Aydoğuş, ’’Doğal kaynaklarımız, dünya nüfusunun artması, tüketim alışkanlığımızın değişmesi nedeniyle her geçen gün azalmaktadır. Bu nedenle malzeme tüketimin azalmasını sağlamak nitelikli atıkları geri dönüştürerek, doğal doğal kaynakların verimli olarak kullanılması gerekir. Projemize Çanakçı ve Afşar mahallelerindeki ilköğretim okullarına da ortak yaparak genişlettik. Sarıgöl Belediyemiz de projemize destek verdi.’’ dedi.
PROJENİN HEDEFLERİ
Çavuşlar Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ayşe Aydoğuş, gerçekleşen projenin önce yerel daha sonra ulusal proje haline geliştirilmesini sağlayacakların belirterek, şöyle konuştu:’’Projeyi yapan öğrenciler sayı örüntüsü konusunu kavrayarak matematik dersini sevmeleri sağlanacak. Proje kapsamında öğrenciler sosyal beceri kazanırken, bir yanda da okullarında ve mahallelerinde geri dönüşüm bilincine sahip olacaklar. Toplanan bu atıklarla tekerlekli sandalye alacak olan öğrencilerimiz engelli bir vatandaşımıza yardım etmenin hazzını yaşayacaklar."
Tören sonunda Sarıogöl Kaymakamı Çetin Kılınç tarafından Matematik Öğretmani Ayşe Aydoğuş ve Çavuşlar Ortaokulu Müdürü Mestan Karaoğlu’na teşekkür belgesi verdi. Sarıgöl belediye Başkanı Necati Selçuk da projeyi başlatan öğrencilere başarı belgelerini takdim etti. Ayrıca davetlilere okul bahçesinde hazırlanan üçgensel sayı örüntüsü hakkında bilgiler verildi. Toplanan şişeler Sarıgöl Belediye tarafından İzmir’deki yetkili şirkete gönderilerek, tekerlekli sandalye talebinde bulunuldu. İlçeye gönderilecek olan tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa teslim edilecek.