Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Saruhanlı ve Ahmetli ilçelerine yapmayı planladığı Kent Geçişi Katlı Kavşak Projeleri vatandaşların onayından geçti. Yapılan anket çalışmalarına göre her iki ilçe halkı, ilçelerine kazandırılacak olan kavşakların yapılmasını istiyor.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Saruhanlı ve Ahmetli ilçelerinde yapmayı planladığı Kent Geçişi Katlı Kavşak Projeleri için her iki ilçede yaşayan vatandaşlarla anket yapıldı. Yapılan araştırmada vatandaşların kavşak projelerinin yapılmasını istediği ortaya çıktı.
AHMETLİ, KAVŞAK PROJESİNE ‘EVET’ DEDİ
Kent Geçişi Katlı Kavşak projesinin yaşadıkları ilçede trafik sorununu ortadan kaldıracağına inandıklarını belirten Ahmetlili vatandaşların yüzde 96’sı, yapılan ankette projenin yapılmasını istediğini belirtti. Yüzde 4’lük bir kısım ise hayır yanıtını verdi. Araştırmaya katılan ve Kent Geçişi Katlı Kavşağı’nın yapılmasını istemeyen yüzde 4’lük kısım projeyle dükkanlarının yıkılmasına neden olabileceğini veya yapılacağına inanmadıklarını belirtti. Yapılan araştırmaya göre Ahmetlili vatandaşlar kavşak projesinin halkın ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacağını düşünüyor. Halkın yüzde 96’lik kısmı ise Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye hazırladığı projeyi beğendiklerini belirtti.
SARUHANLI, DEĞİŞİM İSTİYOR
Saruhanlı ilçesinde gerçekleştirilen araştırmaya göre halkın yüzde 99,6’lık kısmı Kent Geçişi Katlı Kavşak Projesi’nin yapılmasını istediğini ifade ederken, yüzde 0,4’lük bir kısım istemediğini belirtti. Yüzde 0,4’lük kısma Saruhanlı ilçesine Kent Geçişi Katlı Kavşak Projesi yapılmasını neden istemediği sorulduğunda sürekli yol yapıldığını, daha faydalı işler yapılması gerektiğini veya yapılacağına inanmadığını belirtti. Araştırma sonucuna göre ise Saruhanlı halkı kente kazandırılacak olan kavşak projesinin ulaşımı rahatlatacağını düşünüyor.
‘BÜTÜN GÜCÜMÜZLE YENİ PROJELER ÜRETİYORUZ’
Ahmetli ve Saruhanlı’ya yapılacak Kent Geçişi Katlı Kavşak projelerinin ilçelerdeki trafik ve güvenlik sorunlarını ortadan kaldıracağını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Vatandaşlarımızın teveccühleri ile geldiğimiz bu makamlarda bütün gücümüzle yeni projeler üretiyor, halkımıza hizmet götürüyoruz. Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerimizde hayata geçirmek istediğimiz Kent Geçişi Katlı Kavşak Projelerimizin vatandaşlarımız tarafından da onaylandığını görmek bizleri mutlu etti. Bu ilçelerimizdeki belirlediğimiz noktalarda trafik yoğunluğunun fazlalığı ve kaza riskinin yüksekliği nedeniyle kavşak projelerimizi hayata geçirdik. Vatandaşlarımıza daha konforlu ve güvenli ulaşım sağlamak için asfaltlama çalışmalarından kavşak projelerine kadar birçok yatırım yapıyoruz. Bizlere, yaptığımız anketle de onay veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, projelerimizin ilçelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.