Saruhanlı Belediyesi tarafından düzenlenen futbol, basketbol, voleybol, yüzme, hentbol, jimnastik, taekwondo, badminton ve tekerlekli paten dallarında bin öğrencinin eğitim göreceği yaz spor okulları açıldı.
Belediye Sosyal Aktivite Merkezindeki halı sahada düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Belediye Başkan Yardımcıları, Saruhanlı Belediyespor Yöneticileri, Saruhanlı Belediyesi Sportif Faaliyetler Sorumlusu Mutlu Çamlıyer, öğrenciler ve aileler katıldı.
İki ay sürecek olan yaz spor okulunun açılışı öncesi öğrencilere, sponsor firmaların desteği ile alınan forma ve diğer malzemeler dağıtıldı. Öğrenciler daha sonra açılış ve toplu fotoğraf çekimi için halı sahada toplandı.
Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, burada yaptığı konuşmada belediye olarak hayata geçirecekleri projeleri çocuklar ve gençleri de düşünerek tasarladıklarını, bu bakımdan ilçeye parklar, yüzme havuzları ve spor sahaları kazandırdıklarını kaydetti.
12 yıllık görev süresi boyunca Saruhanlı’da çok ciddi mesafeler kat ettiklerini dile getiren Yaralı, şöyle konuştu:
“Sosyal ve sportif tesisleşme anlamında çok ciddi yatırımlarımız oldu. Daha sonra ilçemizdeki çocukları sporla buluşturduk. Geçen yıl boyunca toplam 5 bin 141 çocuğumuza ulaşarak, onlara spor eğitimi verdik. Bu yıl da bin sporcu ile başladık ama bu rakam yılsonuna doğru 5 ve 6 binleri bulacak. Bu yıl 10 farklı branşta eğitim vereceğiz. Çocuklarımızın enerjilerini atmaya ihtiyacı var. Bunu da güvenli ortamlarda yapmaları gerekiyor. Saruhanlı Belediyesi olarak bizler 20 teknik ekibimizle çocuklarımızın güvenli bir ortamda spor yapmalarını sağlayacağız. Çocuklarımız burada sadece sporu değil, ahlak, kültür, disiplin ve toplumla iç içe yaşamayı da öğrenecek. Sağlıklı, sportmen ve kültürlü gençler yetiştireceğiz.”
Sponsorlara teşekkür
Başkan Yaralı, konuşmasının sonunda yaz spor okullarında eğitim görecek çocukların forma ve diğer malzeme ihtiyaçlarının sponsorluğunu üstlenen Genç Karaoğlu İnşaat firması adına Burhan Kara, Yıldıra İnşaat firması adına Abdurrezak Yıldıra ve Sufe İnşaat firması adına Suat Ergül’e teşekkür ederek plaket verdi.
Saruhanlı Belediyesi Sportif Faaliyetler Sorumlusu Mutlu Çamlıyer ise 2 aylık yaz döneminde yaklaşık 10 spor dalında bin öğrenciye eğitim vereceklerini kaydetti.
Başkan Yaralı’nın talimatı ile bu yıl farklı bir uygulama başlatarak Türkiye’de bir ilk olan 10 mahallede futbol okulları açtıklarını ifade eden Çamlıyer şunları söyledi:
“Gün geçtikçe büyüyoruz, büyük bir aile olduk. İlçe merkezinde ki yaz spor okulumuzun yanı sıra mahallelerimizde futbol okulları açtık. Paşaköy, Dilek, Halitpaşa, Koldere, Mütevelli, İshakçelebi, Hacırahmanlı, Yılmaz ve merkez olmak üzere 9 farklı bölgede 500’den fazla çocuğumuza futbol eğitimi vereceğiz. Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Hüseyin Yaralı’ya teşekkür ediyoruz.”
Törenin ardından Başkan Yaralı öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet etti.