Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü ilçede bulunan Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı. Törende Konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, "Atalarımızın canı pahasına bize emanet ettiği bu toprakların üzerinde bizler 94 yıldır, huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu elbette atalarımıza ve isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz" dedi.
Manisa Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü ilçede bulunan Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı. Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenine CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve diğer davetliler katıldı. Tören, Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Protokol üyeleri dışında halkın katılımının olmadığı törende konuşan Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı yaptığı konuşmada, "O büyük zaferin 94. Yılı dönümündeyiz. Bugün 7 Eylül bu tarih Saruhanlı için sıradan bir gün değil. 7 Eylül Saruhanlı’nın özgürlüğüne kavuştuğu tarihi bir gündür. Atalarımızın canı pahasına bize emanet ettiği bu toprakların üzerinde bizler 94 yıldır, huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu elbette atalarımıza ve isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz. Bizler bu zaferi sadece geçmişimize ait başarı olarak değil, hala sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün ve en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Biraz önce ifade ettiğim gibi yine bir 7 Eylül sabahındayız. Onurlu ve gururluyuz. En değerli hazinemiz olan bu vatan toprakları bundan 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin vatanseverliği ve bağımsız yaşama iradesi ile kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanları ile sulanmıştır. Atlarımızın kimi şehit düşmüş kimisi de gazi olmuştur. Ama onlar önce vatan demişlerdir. Vatanımızı kurtarmışlar ve bizlere emanet etmişlerdir. Bu doğrultuda bizlere düşen görev bize emanet edilen bu toprakları koruyup gelecek nesillere bırakmaktır. Bu nedenle 94 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz bugünde aynı sevda ile aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla cumhuriyetimize demokrasimize yüceltmek için çarpmaktadır. Kurtuluş savaşında tarihin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletimiz örnek bir özgürlük destanına imza atarak ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmıştır. Ne mutlu ki milli mücadelenin başarıya ulaşması ile Anadolu’nun her karış toprağı gibi Saruhanlı’da 7 Eylül 1922 tarihinde özgürlüğüne kavuşmuştur" dedi.
"Ülke olarak yeniden doğduk"
Kurtuluş destanının üzerinden geçen 94 yılda ülkenin küllerinden yeniden doğduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Yaralı konuşmasını şöyle tamamladı: "Saruhanlı’nın sahip olduğu kültürel değerleri, doğal güzellikleri, ekonomik potansiyeli ile ülkemizin öncü ilçeleri arasına girmeyi başarmıştır. Saruhanlı fedakar ve çalışkan insanları ile bu öncü rolünü sürdürecek, ülke kalkınmasını, birliğine, dirliğine olan katkısını daha da artıracaktır. Bu topraklar şüheda kanı ile yoğurulmuş topraklardır. Mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz yeter ki biz birlik olalım, beraber olalım. Bu ülke kimliği ne olursa olsun gönlünde vatanseverlik aşkı olan ülkesi için çalışan gerektiğinde canını verebilecek olan insanlarındır. Ancak düşman boş durmuyor. Bu ülke 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ikinci bir işgal girişimi ile karşı karşıya kalmış. Adına FETÖ denilen hain terör örgütü devlete ve millete karşı darbeye kalkışmıştır. Milletimiz 1922’de olduğu gibi Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz akşamı da hainlerin karşısında dimdik durmuş. Kanlı darbe girişimini engellemiştir. Devlet ve millet olarak tek yürek ve tek vücut olduk. Büyük bir cesaretle darbeye karşı haysiyetli bir duruş sergiledik. Darbecilere gereken cevabı, Dünyaya da gereken mesajı verdik. Herkes bilmelidir ki demokrasimize ve milli irademize uzanacak her el karşısında milletin çelik iradesini bulacaktır. Milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığı ülkemizi kapkaranlık bir geceden birlik ve beraberliğimizin güçlendiği aydınlık bir sabaha taşımıştır. Ülkemizin ateşle imtihanı milletimizin, cumhurbaşkanımızın, parlamentomuzun, hükümetimizin, ordumuz ve güvenlik güçlerimizin dirayeti ile son bulmuştur. Ülke genelinde olduğu gibi ilçe genelimizde de milli iradeye sahip çıkmak için adını 15 Temmuz Şehitler Ve Demokrasi Meydanı olarak değiştirdiğimiz bu alanı dolduran 22 gece bıkmadan, usanmadan nöbet tutan vatandaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü kutladığımız bu gururlu günde Dünya’ya mesajımız her yıl olduğu gibi yine barış, sevgi ve kardeşliktir. İnanıyoruz ki geçen yüzyılın başında istiklal mücadelesi ve zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz bugünde yeni ve güçlü Türkiye’nin inşasına el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde mukaddes topraklarına ilelebet sahip çıkacak. Aydınlık yarınlara kavuşturacaktır. Bu duygularla bağımsızlık mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum"