Akhisar Ulucami Eğitim ve Kültür Vakfı’na bağlı Şehbal Gençlik ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan ’El Sanatları’ sergisi Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı. Bir yıllık çalışmaların ürünü olan eserler 3 gün boyunca gezilebilecek.
Akhisar Ulucami Eğitim ve Kültür Vakfı’na bağlı Şehbal Gençlik ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan el sanatları sergisinin açılışına Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, Ulucami Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hakan Füzün, Kurs öğreticisi Nimet Altınel ve kursiyerler katıldı.
Sergide, 50 kursiyerin 1 yıllık çalışmasının ürünü olan yaklaşık 70 eserin sergilendiğini kaydeden ve 3 gün boyunca açık kalacağını belirten kurs öğreticisi Nimet Altınel yaptığı açılış konuşmasında sergide tezhip, çini, hat, minyatür, nakış ve ahşap boyama ürünlerinin yer aldığını belirtti.
Özellikle Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde her hafta bir sergi açılışına katıldıklarının altının çizen Belediye Başkanı Salih Hızlı, burada görünen tablonun kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Bizim kültürümüze ait değerler bu tür faaliyetler ile tekrar canlanıyor ve hayat buluyor. Gayretlerinden dolayı emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bu tür çalışmaların hayat bulmasını gerçekten çok önemsiyoruz” dedi.