Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ve yönetim kurulu üyeleri, Aile Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan’ı makamında ziyaret ederek, şehit yakınları ve gazilere gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
Aile Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ile yönetimini ağırladı. Ziyarette Başkan Taydaş, bugüne kadar şehit yakınları ve gazilere göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı İl Müdürü Murat Konan’a teşekkür belgesi takdim etti. Ziyarette konuşan Başkan Ümit Taydaş, faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini belirterek, “Müdürümüz 18 Mart Şehitler Günü, 19 Eylül Gaziler Günü başta olmak üzere yılın 365 günü milli ve manevi hassasiyetiyle tüm derneklere eşit ve adil mesafede yaklaşarak, şehit yakınlarının ve gazilerin yanlarında olmaya devam ediyor. Onların dert, talep ve istekleriyle birebir ilgileniyor. Çözümü konusunda kendilerine yardımcı oluyor. Misyon, geçmişten gelen bugüne kadar ki görüntü, vizyon ise gerçekçi hayallere dayalı geleceğe yönelik hedeflerdir. Bunları ben ve yönetimim Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Sayın Murat Konan’da gördü. Bu nedenle kendilerine teşekkür belgesini takdim etmek istedik. Bunun yanı sıra 15 Temmuz gecesi ülkemizin geleceğine, devletimizin bekasına, vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza karşı alçakça, haince bir saldırıda bulunuldu. Ben ve arkadaşlarım bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki, nasıl geçmişte bu hain, devlet ve millet düşmanlarına karşı koymuşsak arkadaşlarımız şehit, bizler canımızı ortaya koyup kat akıtmış, gazi olmuşsak yine aynı kararlılıkla mücadele edeceğimizden, bu alçaklara karşı koyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üç beş çapulcuya, haine ortalığı boş bırakacak değildir, güçlü ve kararlı bir devlettir” diye konuştu.
“Şehit yakınları ve gaziler için ne yapsak az”
Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan teşekkür belgesinden dolayı Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Teşekkür belgesini hayatında şu ana kadar aldığı en değerli belge olarak gördüğünü kaydeden Konan, “Devletimizin bekası, ülkemizin geleceği için canını ortaya koymuş, kanını akıtmış ve vatan millet mücadelesinde bir uzvunu kaybetmiş şehit yakınları ve gazilerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşundan bu belgeyi almak çok önemli ve anlamlı. Şehit yakınları ve gazilerimiz için ne yapsak azdır ve bu şiarla çalışıyoruz. 2011 yılında çıkan Kanun Hakkında Kararname ile şehit yakınları ve gazi işlemleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bağlı il müdürlüklerinin yetkisine verildi. Bu bizim için özel bir alandı. Bakanlığımız olsun biz il müdürlükleri olarak olsun bünyemizde kurulan bu yeni alan ve görevi kısa sürede benimseyerek çok önemli çalışmalara imza attık. Yakın bir zaman içerisinde şehit yakınları ve gazi işlemlerine şube müdürü de görevlendirdik. Şube müdürümüz gazi bir arkadaşımızla ne yapılması gerekiyorsa, ne sıkıntı, sorun ve talep var ise şehit yakınları ve gazilerimizi bekletmeden ivedilikle yürütecekler. Manisa ilimizde birden fazla şehit yakınları ve gaziler derneği var. Tüm bu dernekler bizim için ne uzak ne de birbirinden daha yakın. Hepsine aynı eşit mesafede ve adil bir şekilde yaklaşıyoruz” dedi.