Şehzadeler Belediyesi Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısnda Şehzadeler Belediyesinin kardeş şehri olan Bosna Hersek’ in Donji Vakuf Belediyesinin yaptığı spor salonuna destek kararı çıktı.
Şehzadeler Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısını Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında, Kültür sitesi Belediye Meclis salonda yaptı. Toplamda 20 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında, AK Parti, MHP ve CHP belediye meclis grupları İstanbul’ da yaşanan terör saldırısını ortak bir dille kınadılar. Toplantının açılışında Belediye Meclis üyelerini belediyenin bir aylık çalışmaları hakkında bilgilendiren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Öncelikle tüm halkımızın ve meclis üyelerimizin Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Şehzadeler ilçemizde ruhuna uygun dolu, dolu bir Ramazan yaşadık. Ramazan ayı içerisinde ülkemizde üzücü hadiseler’ de yaşadık. Bu olaylar neticesinde hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ, dik olsun diyorum. İstanbul’ da havalimanına yapılan hain ve kalleşçe saldırıyı esefle kınıyorum. Bu ülke üzerinde hesaplar yapanların hesaplı hiçbir zaman tutmayacaktır. Bu millet birlik ve beraberlik içerisinde bu terör belasını bertaraf edecektir” dedi.
Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan, Şehzadeler Belediyesi’nin kardeş şehri olan Donju Vakuf Belediyesinin yapıma başladığı spor salonuna maddi destek sağlanması ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi maddesi AK Parti ve MHP’ nin evet CHP’ nin çekimser oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi. Konu üzerine söz alan AK Parti ve MHP grup başkanvekilleri, Avrupa’nın ortasında Müslüman olduğu için zulüm görmüş olan Müslümanlara her zaman destek olunması gerektiğini ifade ettiler.