Şehzadeler Belediyesi 200 yıllık bir geleneği yeniden başlatıyor. Çarşı Mahallesindeki Taşçılar Mescidinin yanında bulunan tarihi çeşmeden bundan böyle her cuma günü vatandaşlar için şerbet akacak. Çeşmenin yaklaşık 200 yıl önce vatandaşlara şerbet ikram etmek için bir hayırsever tarafından yaptırıldığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan yardımcısı İsmail Önal, “Hayırsever bir vatandaşımız tarafından halkımıza şerbet dağıtmak için yapılmış olan bu çeşmeden yeniden şerbet akıtacağız.” dedi.
“Şehzadeler Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’in talimatı ile ikram çeşmelerimizi faaliyete sunmuştuk ve 2 yıldır binlerce vatandaşımız her sabah sıcak çorbalarını bu çeşmelerden içmekteydi.” diyen Önal, “Vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gören bu projemiz devam etmektedir. Yaptığımız tespit neticesinde, Taşçılar Mescidinin önünde bulunan bu çeşme bir hayırsever vatandaş tarafından yaklaşık 200 yıl önce vatandaşlara şerbet ikram etmek için yaptırılmış. Ancak daha sonra bu uygulamadan vazgeçilmiş ve unutulmuş. Bazı esnaflarımız kendi imkanlarınca arada bunu devam ettirmeye çalışmışlar. Şehzadeler Belediyesi olarak biz bunu burada tespit ettikten sonra, bunun sürekliliğini sağlamak için, bundan sonra her cuma günü, cuma saatinde bu çeşmeden şerbet akıtacağız. Bunun sürekliliğini sağlamak adına Sayın Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik gereken talimatı verdi. Nasip olursa inşallah bu uygulamayı her cuma günü devam ettirmeye kararlıyız. Bu çeşmemizden şerbet içen vatandaşlarımıza şifa olsun inşallah. Bu güzel çeşmenin yapılmasını sağlayan vatandaşımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.” diye konuştu.
Ramazan ayı nedeni ile bir süre şerbet ikramı yapılamayacağının altını çizen Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Ramazan’ın ardından kış aylarına kadar her cuma şerbet ikramının süreceğini ifade etti. Taşçılar Mescidinin bulunduğu Çarşı Mahallesi esnafları çeşmenin yeniden faaliyete geçirilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek Başkan Çelik’e teşekkür etti.