Şehzadeler Belediyesi, aylık olarak çıkardığı Şehri Şehzadeler gazetesinin 25’inci sayısını 15 Temmuz Demokrasi Destanına ayırdı. 15 Temmuz Demokrasi Destanı özel sayısı olarak çıkan Şehri Şehzadeler gazetesi, Türkiye’de ilk defa bir belediyenin çıkardığı özel bir gazete olma özelliğini taşıyor.
Şehzadeler Belediyesinin yayın organı olan Şehri Şehzadeler gazetesi 25’inci sayısında 15 Temmuz Demokrasi Destanı olarak çıktı. 15 Temmuz darbe sürecinin ardından 27 günlük Demokrasi Nöbetleri ve darbe girişimini anlatan 15 Temmuz Demokrasi Destanı baskısı, Türkiye’de bir belediyenin özel olarak bastığı ilk gazete olma özelliğini taşıyor. Şehri Şehzadeler gazetesi 15 Temmuz Demokrasi Destanı özel sayısının 15 Temmuz’dan itibaren 27 gün boyunca yaşanan tüm süreci anlattığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehri Şehzadeler Gazetemizin 25’inci sayısını da bastık ve dağıtımına başladık. Şehri Şehzadeler gazetemiz, Belediyemizin her ay çıkardığı bir gazetedir. Belediyemizin hizmetleri, faaliyetleri ve çalışmaları ile ilgili vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. 15 Temmuz gecesi hain terör örgütü FETÖ tarafından, asker kıyafeti giymiş eşkıyalar tarafından alçakça bir darbe girişiminde bulunuldu. Bu hain saldırının ardından şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Ama hamdolsun milletimizin dik duruşu, cumhurbaşkanımız, siyasilerimizin, dik duruşu neticesinde bu badireyi atlatmış bulunuyoruz. Tabi 15 Temmuz’dan itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da demokrasi nöbetlerimiz devam etti. Eğer ki o gün demokrasi kesintiye uğramış olsaydı, Şehri Şehzadeler gazetesinin 25’inci sayısı çıkamayacak, bizler halkın seçtiği yöneticiler olarak şuanda bu konumlarda bulunamayacaktık. Türkiye bir kaosun, iç savaşın içine sürüklenmiş durumda olacaktı. Türkiye’yi bir Suriye, bir Irak haline dönüştürmek isteyen, Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olan şer güçler amaçlarına ulaşmış olacaklardı." dedi.
Şehri Şehzadeler gazetesinin 25’inci sayısını, ‘15 Temmuz Demokrasi Destanı’ özel sayısı olarak hazırladıklarına vurgu yapan Başkan Çelik şunları söyledi:
"Tamamıyla ilk geceden 27’nci geceye kadar Manisa’daki demokrasi mücadelesinin haberleri ile gazetemizi donattık. Belki bir arşiv olarak da vatandaşlarımızı bu gazetemizi saklayabilirler. İleride yeni nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza bir belge, bir arşiv olarak göstereceğimiz, okutabileceğimiz tamamı ile 15 Temmuz ve sonrası ile ilgili Manisa’daki demokrasi nöbetleri, demokrasi mücadelesi ile ilgili haberler ve fotoğraflarla dolu özel bir saydır. Bu gazetemizin yayınlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm hemşerilerimizin gazetemizi dikkatle okuyarak saklayacaklarına da yürekten inanıyorum. Bu vesile ile bir kez daha aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
15 Temmuz Demokrasi Destanı özel sayısının 30 bin adet basıldığını ifade eden Başkan Çelik gazeteyi almak isteyenlerin Belediye’den temin edebileceğini ve Manisa merkezde dağıtılacağını ifade etti.