AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ FETÖ/PDY yanlısı cuntacı askerlerin başlattığı darbe girişiminde seçilmiş iradeye destek vererek darbeye karşı duran Cumhuriyet Halk Parti’sine teşekkür etmek için CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç ve Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında AK Parti İl Başkan Yardımcıları ve Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç’un yanı sıra CHP’li ve AK Partili yöneticiler de hazır bulundu.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ FETÖ/PDY yanlısı cuntacı askerlerin başlattığı darbe girişiminde seçilmiş iradeye destek vererek darbeye karşı duran Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç ve Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Verilen destek için teşekkür etti
Ziyaret esnasında darbenin olduğu gecenin ilk saatlerinde Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar başta olmak üzere AK Partili, CHP ve MHP’li parti yöneticilerini telefonla arayarak yaşanan kalkışmayı kendileriyle paylaştığını kaydeden Özdağ, “15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış FETÖ/PDY yanlısı Subay ve Astsubaylar tarafından demokratik parlamenter sistemimize yönelik olarak darbe girişiminde bulunulduğu hepimizin malumudur. Darbe girişimiyle sivil siyasete ve iradeye son verilerek ülke yönetimi askeri yönetimlere bırakılmaya çalışılmış Türkiye Büyük Millet Meclisine bombalarla ve ağır silahlarla saldırmaktan da geri durmamışlardır. O gece Ankara’da Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman başta olmak üzere iktidara ve muhalefete mensup Milletvekilleri olarak Meclisimizi açık tutmak ve her türlü saldırıya karşı savunmak amacıyla sabaha kadar parlamentoda bulunarak demokrasiden ve sivil siyasetten vazgeçmeyeceğimizi herkese gösterdik. Tüm bunlar yaşanırken halkımızın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım kararlı idareleri ve yönetimleriyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Bahçeli sağduyu çağrıları ve bildirileriyle, iradesine sahip çıkan milletimiz gösterdiği demokrasi mücadelesiyle, kahraman vatan evlatları olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Polis Teşkilatımızın mensupları gösterdikleri vatan savunmasıyla bu darbe girişiminin bel kemiğini kırarak bir kilometre taşı oluşturmuşlardır. Bu haince ve alçakça saldırının ardından Ben ve teşkilatımızın mensuplarıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl ve Yunusemre ve Şehzadeler İlçe Başkanlarını ziyaret etmek, demokrasi mücadelesinde gösterdikleri duyarlılık ve desteklerinden dolayı teşekkür etmek istedim” ifadesinde bulundu.
Tokul: “Darbelere asla izin vermeyeceğiz”
Darbe girişimini şiddetle lanetlediklerini kaydeden CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul da, "Halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Darbeden hiç bir haberi olmayan sadece komutanların emrini yerine getiren hiç bir yetkisi ve sorumluluğu bulunmayan 20 yaşındaki askerlerin katledilmesi, linç edilmesi de hiç bir şekilde kabul edilemez. Emir komuta zincirinde verilen emirleri yerine getiren bu genç askerlerin ceza kapsamı dışında tutulması bizim ve tüm kamuoyunun talebidir. Bizler; askeri darbeye de, sivil darbeye de sonuna kadar karşıyız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkenin iç savaşa sürüklenmesine, Cumhuriyet’in temel niteliklerinin alaşağı edileceği bir rejim değişikliğine asla izin vermeyeceğiz. Tarihimizden aldığımız güçle halktan, emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçleriyle birlikte mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.