Ramazan’ın Müslümanlar için kutsal bir ay olduğunu kaydeden AK Parti Siyasi Etik ve Erdem Kurulu Üyesi Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini, gerçek insan yapmasını temenni ediyorum. Çünkü biz insanız ama önemli olan gerçek insan gibi yaşayabilmek. Görünüşümüzün insan olması değil suretimizin insan olması önemli. Şeklimizin değil ruhumuzun insan olması önemli.” dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Ramazan ayı içerisinde oruç tutarak, insanlarımızla bir araya gelerek, yoksulluğu hissederek, birlik ve beraberliklerimizi güçlendirerek bu mübarek ayın hazzını yaşayacağız. Yokluğu bölüşmek hem yokluk içinde olanların yardımına koşmayı, hem de ne kadar imkansızlıklar içinde olursak olalım, bizden daha zor durumda olanların var olduğunu düşünerek hareket etmeyi ihtiva eder. Önemli olan yokken verebilmek, muhtaçken dağıtabilmek; hanelerimizi ve gönül kapılarımızı herkese açabilmektir.” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLARI GÖZLERİNİ KIRPMADAN ÖLDÜRENLER DEMOKRASİ HAVARİSİ KESİLDİ
Çalışma ve yaşam koşullarından dolayı ailelerin artık bir araya gelme imkanı bulamadığını Ramazan ayında bu fırsatında yakalanacağını kaydeden Özdağ şunları söyledi:
“Çocuklarımız üniversiteye gidiyor, biz yoğun çalışma temposundan ailelerimize istediğimiz şekilde zaman ayıramıyoruz. Bu nedenle Ramazan ayı bizlere bu ortamı da sağlamada önemli bir katkı sunuyor. Aile bireylerimizle, dostlarımızla, akrabalarımızla aynı sahur ve iftar sofralarını paylaşacağız. Davul ve top seslerini duymanın manevi mutluluğunu yaşayacağız. Sadece ülkemizdeki değil dünyadaki yoksulları da hissederek, kazandıklarımızın zekâtlarını ve fidyelerini vererek Allah’a şükredeceğiz. İyiliğe teslim olmayan az vicdan bulunur. Kendi yaralarımızı kendimiz silecek, gözyaşlarımızı kendimiz sileceğiz. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bunun böyle olduğunu anlamak için son, on beş yıldır yaşadığımız tecrübeye bakmak kafi. Çeçenistan’da bir millet kanla boğduruldu kimsenin çıtı çıkmadı. Doğu Türkistan’da Çin zulmü ayyuka çıktı, kimse dönüp bakmadı, Boşnaklara uygulanan soykırımı Batı yıllarca ellerini ovuşturarak seyretti, Filistin’de yaşananlar ise malum. Suriye’de, Libya’da insan hakları havarisi kesilenler cellat kendilerinden olunca yapılan zulmü görmezden geldiler. Batı hak hukuk peşinde koşan bir medeniyeti temsil etmiyor, menfaatin, sömürünün, riyanın, ikiyüzlülüğün medeniyetini temsil ediyor. Türklerle 1. Dünya Savaşında müttefik olan Almanya 2. Cihan harbinde insanlara yaptığı zulmü, Alman olmayan çocukları nasıl katlettiğini ne çabuk unuttu. Şimdi de kalkmış demokrasi havarisi kesiliyor, Sözde ‘Ermeni Soykırımı’ tasarısını parlamentosundan geçiriyor. Bunun tek cevabı var. Türkiye’nin güçlü ülke olmasından Dünya’nın en büyük Havalimanına sahip olmasından, 3. Boğaz Köprüsünü yapacak olmamızdan korkuyorlar ve bu tür senaryolarla bunu baltalamaya çalışıyorlar. Batı Dünyası bütün çarklar kendinden olmayanı sömürme üzerine kurulmuş bir dünyadır. Böyle bir dünyanın bize insanlık ve ahlak anlamında vereceği bir şey yoktur.”
İHANET ŞEBEKELERİNE MÜSAADE ETMEMELİYİZ
“Ramazan ayı kendimizi, yeniden anlayacağımız, birbirimizle olan bağları yeniden kuvvetlendireceğimiz maneviyatı yüksek bir aydır” diyen Özdağ açıklamasını şöyle tamamladı:
“Kardeşlik bağlarımızın kopmasına müsaade etmemeliyiz. İhanet şebekelerinin açtığı tüm gedikleri kapatmalıyız. Tarih boyunca en zor işleri bu millet başarmıştır. Bugün de başarmamak için hiç bir neden yok. Ramazan ayında kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sevincini bir meşale gibi taşıyarak, bu ülkede bu mübarek ayın girmediği tek bir aile, ihanet şebekelerinin sızabileceği tek bir gedik bırakmamalıyız. Biz Müslüman Türk milletiyiz, istersek başaramayacağımız bir şey yoktur. Bu duygular içerisinde Manisalı aziz hemşehrilerimiz başta olmak üzere milletimizin ve İslam aleminin Ramazan ayını mübarek ediyorum.”