15 Temmuz tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY)’nün darbe girişiminin milli irade tarafından engellenmesinin ardından Manisa’nın Selendi ilçesinde demokrasi nöbeti devam ediyor.
AK Parti Selendi İlçe Teşkilatı ve sivil toplum kuruluşları tarafından siyaset bilimci ve siyasal iletişim uzman Tarihçi Ozan Erdem’in konuşmacı olarak katıldığı demokrasi nöbeti Belediye Kent Meydanında gerçekleşti. Tarihçi Ozan Erdem burada katılımcılara yaptığı konuşmasında, "Millet olarak aldananlardan olduk. Bir daha aldatılmayacağız." dedi.
Kent Meydanında gerçekleşen demokrasi nöbetine İlçe Kaymakamı Murat Aydın, Hakim Murat Ulusan, daire müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Seher Yiğit, Gençlik Kolları Başkanı Barış Karagöz ile kadınların ağırlıklı olduğu çok sayıda partili katıldı.
Partililere seslenen Ozan Erdem, "Bu millet atasına layık, ümmetine layık bir millet. ’Biz kefenimizi giyerek yola çıktık’ demişti üstat. O başkomutan, o uzun adam, işte bunun bir söz olmadığını uçağı Marmaris’ten yola çıkarken, Manisalı bir komutan Cumhurbaşkanımıza İstanbul’a gelin diyor. Uzun adam uçağa bindikten sonra pilota uçağı kıbleye doğru döndür diyor. Bu mukaddes necip millete meydanlara inin demokrasiye sahip çıkın diyor. Lakin Cuma gecesi himmet dediler, alnı secdeye değen adamdan zarar gelmez dediler. Resulü Ekrem efendimiz, Müslüman bir sokulduğu yerden iki sokulmaz diyor efendimiz. 80 yıldır bize Kur’an-ı yasaklatanlar yüzünden şeytan sizi Allah’la aldatanlardan olmayın diyordu. İşte ikinci defa aldanmayacağız dediğimiz ne biliyor musunuz? Maşallah kim gözaltına alındı ise o gece, aramızda bizden çok bağırıyorlardı. Ama bizi iki defa sokamayacaksınız bunu aklınıza sokun. Bu millet feraseti ve kalbi ile bir daha tuzaklara düşmeyecek. Hepinizden hesabı sorulacak. O tankların altında can veren, o şehitlerimizin hesabı sorulacak" dedi.
Erdem, "Millet olarak aldananlardan olduk. Bir daha aldatılmayacağız. Bir daha şeytan olup da Allah adıyla kandıran haşhaşilere sokulmayacağız. Bu 3 aylık OHAL şerre sebep olacak. İnşallah içimizdeki PKK, Yahudi lobisi ve Fettullah ile haşaşilerinden kurtulacağız. Yunan işgalinde bile Türkiye Büyük Millet Meclisine kurşun sıkılmadı ama bu alçaklar halkın uçağı ve helikopteri ile TBMM’yi vurdu, polisimize ve vatandaşımıza kurşun sıktılar. Daha saldırılar bitmedi, suikastlar olacaktır ama hepsinin üstesinden geleceğiz. Meydanları boş bırakmayacağız geçlerimizi ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız onları okutacağız." şeklinde konuştu.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin de yapıldığı demokrasi nöbeti sabah saatlerine kadar devam etti.