Manisa’nın Selendi ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Yunus Emre’yi anma programı düzenlendi.
Belediye Saray Düğün Salonundaki programa Selendi Kaymakamı Hakan Güner, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Akpınar, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, İlçe Müftüsü Ramazan Arba, İlçe Mal Müdürü Mehmet Bilgin, Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Günün anlamı ile ilgili açılış konuşmasını Okul Müdürü Adem Akgün yaptı. Akgün konuşmasında, "Bugün burada Türk halk şairlerinin tartışmasız öncülerinden olan Türk’ün İslam’a bakışını, Türk dilinin tüm sadelik ve güzelliğini ortaya konan sevgiyi felsefe haline getirmiş örnek bir insan olan büyük şair Yunus Emre’nin hayatını, şiirlerini, fikirlerini anlatmaya çalışacağız. Onun hatırasını yeniden canlandırmaya ve yaşatmaya gayret edeceğiz. Biliyoruz ki Yunus Emre yüce gönüllü bir insandır ve o yolda bizim değil bütün dünyanın tanıdığı fikirlerine kıymet verilen bir aşk adamıdır. Yunus’un büyüklüğü, onun sevgisinden alçak gönüllülüğünden gelmektir. 21. yüzyılda Yunus Emre’nin düşüncelerine daha fazla özlem duyuyoruz. İşte bu programlarla onu sadece sözde değil özde de anma ve yaşatma gereğini hissediyoruz. Çünkü böyle yüce gönüllü insanlar asırda bir gelir, fikirleri ise yüz yıllarca yaşar." dedi.
Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Yunus Emre’nin hayatından kıssalar sunuldu. Tiyatro gösterisinin ardından okulun müzik öğretmeni Hayriye Kişin eşliğinde okul korosu tarafından solo ve koro şarkılar seslendirildi. Program sonunda Kaymakam Güner, emeği geçenleri kutlarken, program, emeği geçen öğrencilerle birlikte katılan protokolün toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.