İçme suyu arıtma tesisleri ile vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini daha da artıran Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Selendi’de yapılacak tesisler için düğmeye bastı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde içme suyu arıtma tesisleri inşa ederek suyu musluktan içilebilir hale getiriyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda, Selendi’de 2 arıtma tesisi inşa etmek adına İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, kurum içinde görev yapan mühendislerle birlikte planlamaları yaptı. Selendi merkezde yapılacak tesislerden biri 60 metrekare alan üzere kurulacak ve saatte 72 metreküp su arıtacak. İkinci içme suyu arıtma tesisi ise 85 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve bu tesiste de saatte 36 metreküp su arıtılacak. 2 içme suyu arıtma tesisinde çalışmaların kısa bir süre içerisinde başlaması bekleniyor.
Nohutçu: ‘İşimiz su’
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, daha sağlıklı ve temiz suyu vatandaşlara ulaştırmak için yoğun mesai harcadıklarını ifade etti. Nohutçu, “il genelinde ‘İşimiz Su’ diye çıktığımız yolda vatandaşlarımıza daha sağlıklı su temin etmek için uğraş veriyoruz. Bu sebeple, Selendi merkeze 2 içme suyu arıtma tesisi inşa edeceğiz. İlgili daire başkanlığımız tesisler için çalışmalarını başlattı. İlçemizde daha önceden 7 tesisimiz bulunuyordu. İdare olarak 2 tesis kazandıracağımız Selendi’ye yapacağımız çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.