Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencay, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Yasin Karatay ve Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Soma’daki sendikaların Şube Yöneticileri ile bir araya geldi.
Soma ELİ Turgutalp Tesisleri’ndeki buluşmaya Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır, Soma Şubesi Başkanı Şevket Şahin, Ege Bölgesi 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Şendil, Soma 2 No’lu Şube Müteşebbis Heyet Başkanı Erol Kasap ve sendika yönetim kurulu üyeleri katıldı. Maden İş Sendikası yönetim kurulu ve üyeleri birlik beraberlik içerisinde olduklarını belirterek çalışanların sorunları noktasında görüş alışverişinde bulundular. Toplantıda konuşan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencay, “Arkadaşlarımızla birlikte Soma’daki 4 şubemizi ziyaret ettik. Şubemizdeki işçi arkadaşlarımızın sorunlarını dinledik. Soma’da yakın zamanda 2. Nolu Şube genel kurulunu yapacak, bu da resmi olarak 4’üncü şube olarak görevine başlayacak. Örgütlenme çalışmaları ile bizlere yeni katılan iş yerlerimizde, Kolin’de yaptığımız örgütlenme çalışmaları sonucunda toplu iş sözleşmeleri devam ediyor, bununla birlikte Demirexporta toplu iş sözleşme görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.
İşçi camiasına 15 Temmuz teşekkürü
15 Temmuz darbe girişiminde gösterdikleri tutumdan dolayı maden işçilerine teşekkür eden Küçükgençay, "Arkadaşlarıma 15 Temmuz kalkışmasına dik durdukları için teşekkür ediyorum. Tüm maden işçisi arkadaşlarımızla birlikte darbe girişimine karşı meydanlara indik. Darbe girişimine karşı dik durduk. Darbe girişiminde şehit olan arkadaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yerin Altında Çalışan şehit olan arkadaşlarımıza rahmet diliyorum" diye konuştu.
Geçtiğimiz hafta Soma’da yapılan iş güvenliği semineri hakkında bilgiler alan Genel Sekreter Küçükgencay yapılan seminer çalışmalarıyla, iş yerlerinde olumlu sonuçlar alındığını gözlemlediklerini bunun da kendilerini sevindirdiğini vurguladı. Ardından sendikacıların yaptıkları görüşmelerde Soma havzasında bulunan yaklaşık 13 bine yakın maden emekçisinin sorunları, talepleri ve iş yerlerinde yaşadıkları sıkıntılarla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.