Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Salihli Sindel Mahallesi’nde kurduğu içme suyu arıtma tesisiyle vatandaşa ulaşan içme suyunu kalitesini arttırıyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçedeki vatandaşların daha kaliteli su tüketebilmeleri amacıyla hayata geçirdiği içme suyu arıtma tesisi çalışmalarına devam ediyor. MASKİ, Gördes Güneşli Mahallesi’nde atıl durumda bulunan arıtma tesisini faaliyete kazandırdı. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, kullanılmayan mevcut arıtma tesisini Salihli Sindel Mahallesi’ne taşıyarak tesisi işler hale getirdi. Tesiste revizyon çalışmaları yapan MASKİ, arıtım sürecinde kullanılacak su tankları ve dozaj pompalarını da yenileyerek arıtma işlemine başladı. Saatte 65 metreküp su arıtan tesis sayesinde mahalleliye ulaşan içme suyu daha kaliteli hale getirilmiş oldu. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nda görevli mühendisler tarafından tesisin işleyişine ilişkin incelemelerde bulundular.
İncelemelerle ilgili açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, “Tek su kaynağımızın yer altı sularımızın olmasından kaynaklı olarak sondajlarla temin ettiğimiz suların daha içilebilir hale getirilmesi amacıyla il genelinde içme suyu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Amacımız 17 ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kesintisiz şekilde içme suyu temin etmek” diye konuştu.