Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Soma Atatürk Caddesi’nde döşediği yağmur suyu hattıyla ilçenin kış aylarında yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldırıyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış ayları öncesinde önlem amaçlı çalışmalarını sürdürüyor. MASKİ Soma Atatürk Caddesi’ndeki 2 bin metrelik yağmur suyu hattı çalışmalarına başladı. MASKİ, ilçe merkezindeki caddelerde yağmur suyundan kaynaklanan sıkıntıyı gidererek, daha rahat araç ve yaya geçişini sağlayacak. Çalışmalar tamamlandığında, yağışlı havalarda civarda yaşayan vatandaşlar ve esnaflar için sorun yaratan su birikintilerinin oluşumu engellenerek, yağmur sularının sağlıklı şekilde caddeden uzaklaştırılması sağlanacak.
İl genelinde devam eden altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, “İklimi gereği kış aylarında genellikle yağış alan şehrimizde, yağmur sularının vatandaşlarımızın günlük hayatlarını aksatmaması için çalışıyoruz. Hem insanlarımızın hem de araçlarımızın bu gibi durumlarda sıkıntı çekmemeleri adına, yağmur suyu hatlarımızın işlerliği önem kazanıyor. Bu amaçla ilimizin tamamında sorunlu olan bölgelere projeler geliştirerek bu hatlarımızı döşüyoruz” diye konuştu.