2016 yılı LYS yerleştirme sonuçları açıklandı. 2015/2016 eğitim öğretim yılında ikinci mezunlarını veren Soma Fen Lisesi her geçen gün başarılarını katlayarak zirvedeki yerini korumaya devam ederken 42 öğrencisini mezun veren okul 2016 LYS’de ilk bine 3, ilk beş bine 11 öğrencisinin girmesini sağlayarak büyük bir başarıya imza attı.
İlk bine 3 öğrencisini sokan Soma Fen Lisesi’nde Hacettepe Tıp’ı kazanan Berke Köklüce Türkiye 616’ncısı, yine Hacettepe Tıp’ı kazanan Hüseyin Samet Pota ise Türkiye 717’ncisi olurken, Boğaziçi Psikoloji bölümünü kazanan Halil Karakum ise okulun başarı çıtalarını arttıran diğer öğrenciler gibi Soma Fen Lisesi’nin yüz akı oldu.
"Yeni binada başarılarımız daha da artacak"
Soma Fen Lisesi Müdürü Ahmet Açar, "10.08.2016 tarihinde açıklanan 2016 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre 13 öğrencimiz Tıp Fakültesi, 3 Diş Fakültesi, 7 Mühendislik Fakültesi, 3 Hukuk Fakültesi, 1 Mimarlık Fakültesi gibi ciddi bölümlere öğrencilerini yerleştirmiştir. Bir önceki yılda istedikleri bölümleri puanları yetmediği için bu yıl tekrar giren öğrencilerimizden 6’sı Tıp Fakültesine, 2’si Diş hekimliğine yerleşmiştir. 2016/2017 eğitim öğretim yılında Turgutalp Mahallesindeki yeni binasına taşınacak olan okulumuz yeni başarılara imza atmaya devam edecektir. Bu başarıda emeği gecen özverili idari ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Yılmadan çalışıp bizleri gururlandıran sevgili öğrencilerimizi tebrik eder hayatlarında başarılar dileriz." ifadelerini kullandı.