Manisa Büyükşehir Belediyesi, yağışlı havalarda meydana gelen dere taşkınlarını engellemek, araç geçişinde meydana gelen sorunları gidermek, yollarda su birikintisi oluşmasını önlemek ve buna bağlı kaza risklerini ortadan kaldırmak amacıyla Turgutlu ilçesinde menfez imalatları gerçekleştiriyor. Çalışma kapsamında 10 günlük süre içerisinde ilçede 4 yeni menfezin imalatının tamamlanacağı belirtildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında yağışların artmasıyla birlikte meydana gelen dere taşkınlarını engellemek, araç geçişinde meydana gelen sorunları önlemek ve yapılan yollarda kalıcılığı sağlamak amacıyla Turgutlu ilçesinde menfez sanat yapılarına devam ediyor. Ergenekon Mahallesi ile Yayla Mahallesinin birleşiminde devam eden çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Şube Müdürü Fevzi Demir de inceledi. Demir, Turgutlu ilçesinde Bozkır ve Aşağı Bozkır Mahallelerine 1’er adet, Yayla Mahallesi Ergenekon Caddesi arasında da 2 adet menfezin imalatının yapılacağını söyledi.
“İl genelinde 180 günde tamamlanacak”
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca il genelinde 180 iş günü içerisinde planlanan menfezlerin hayata geçirileceği ve işin bedelinin 644 bin 430 lira olduğu açıklandı. Menfezlerin yoğun yağışlar sonrasında yol üzerinde biriken suların güvenli bir noktaya tahliye edilmesi için önemli olduğu belirtildi. Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak adına hizmetlerin özveriyle yerine getirildiğini söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, menfez imalatlarının yağışlı havalarda meydana gelen dere taşkınlarını engellemek, araç geçişinde meydana gelen sorunları önlemek, yollarda su birikintisi oluşmasını önlemek ve buna bağlı kaza risklerini ortadan kaldırmak açısından önemli olduğunu ifade etti.