Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Demirci merkezde bulunan iki sondajı faaliyete alarak ilçeye yeni su kaynakları kazandırıyor.
MASKİ, artan hava sıcaklıkları nedeniyle su ihtiyacını karşılamakta güçlük çeken bölgelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. MASKİ, yaz aylarında artan su kullanımına cevap verebilmek için Demirci ilçe merkezinde mevcut olan iki adet sondajı daha devreye alıyor. 220 ve 240 metre derinliklerinde olan iki kuyudan saniyede 5 ve 7 litre su verimi elde ediliyor. MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak bin 400 metrelik terfi hattı çalışmasıyla merkezdeki içme suyu arıtma tesislerine bağlanacak olan sondajlar, arıtma işleminin ardından kullanıma verilecek.
İhtiyaçlar öngörülüyor
Mevsimsel koşullara göre artış gösteren su ihtiyacını öngörerek yedek sondaj kuyular açıldığını ve mevcut kuyuların yetersiz gelmesi durumunda yedeklerin devreye alındığını ifade eden MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, “Vatandaşlarımızın özellikle yaz aylarında su konusunda mağduriyet yaşamamaları konusunda hassas davranıyoruz. Bu amaçla oluşturduğumuz yedek kuyularımız, gerek duyulduğunda kullanıma sunulabiliyor. Demirci ilçemizde de bu şekilde iki sondajımız mevcut. Herhangi bir sıkıntı oluşmaması adına döşeyeceğimiz hat sayesinde suyumuzu arıtarak şebekeye bağlayacağız. Terfi hattı çalışmalarımız da yakın zamanda başlayacak” dedi.