MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Keçiliköy Mahallesinin yüksek kesimlerinde yaşanan su basınç sıkıntısını inşa edeceği hidrofor tesisi ile ortadan kaldıracak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, İl genelinde yaşanan olası su sıkıntılarını alternatif çözümlerle ortadan kaldırmaya devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre’nin Keçiliköy Mahallesinin yüksek kesimlerinde yaşanan su basınç problemini inşa edeceği üçlü paket hidrofor tesisi ile ortadan kaldıracak. Tesise 3 adet 5 buçuk kw’lık motopomp sayesinde saatte 36 ton su basımı gerçekleştirilecek. Hidrofor tesisinin inşa edileceği alanda MASKİ Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Ali Öztozlu ve İçme Suyu Daire Başkanı Erdal Nohutçu incelemelerde bulunarak teknik personelden bilgi aldı.

“Basınç problemini ortadan kaldırıyoruz”

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, Yunusemre ilçesinin Keçiliköy Mahallesinde yaşanan basınç problemini ortadan kaldıracak hidrofor tesisinin inşaat alanında incelemelerde bulunan Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Ali Öztozlu, “İl genelinde vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu tüketmelerini sağlamak adına önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Muradiye Mahallemizdeki yaşanan su basınç problemini ortadan kaldırdıktan sonra şimdi de İçme Suyu Dairesi Başkanlığımız ile ortaklaşa yürüttüğümüz üçlü paket hidrofor tesisi ile Keçiliköy Mahallemizde de yaşanan basınç problemini de ortadan kaldıracağız. Yüksek kesimlerde ve binaların üst katlarında yaşayan vatandaşlarımızın basınçtan dolayı susuz kalmalarını engelleyeceğiz” dedi.