Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kula’da Kaçıklar Evi ve Paşa Camii’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
İzmir 2 No’lu Koruma kurulu Vakıflar Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile Tarihi Kula Evleri’nden Kaçıklar Evi ve Paşa Camii’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kula’nın tarihini gün yüzüne çıkarmak için yapılan çalışmaları Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ve yetkililer yerinde inceledi. Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kula evlerinin yeniden hayat bulması ve Kula turizmine kazandırılması için projeler üzerinde çalışmaya devam ettiklerini belirtti.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise, "Kula tarihi bir yer ve bu tarihi korumak biz Kulalıların görevi, biz de bu görevi Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi olarak hakkıyla yapmaya gayret ediyoruz. Kula evlerinin yeniden hayat bulması ve Kula turizmine kazandırılması bizler için çok önemli. Yapılan restorasyon çalışmalarının aslına uygun olabilmesi için İzmir 2 No’lu Korum Kurulu’nun Vakıflar Müdürlüğü ekipleri ile beraber çalışıyoruz. Paşa Camii’ndeki çalışmaların bitmesinin ardından ibadete açılacaktır." diye konuştu.